daniel13437 Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Witam! Mam do was takie pytanie. Czy przerzutka tylna Shimano Deore RD-M592 obsłuży wolnobieg 7 rzędowy. Pytam bo ta przerzutka jest dedykowana na napędy 8-9 rzędowe. Obecnie posiadam manetki ST-EF-50-L i przerzutkę Shimano Altus RD-M310. Z góry dziękuję za odpowiedźi. Pozdrawiam, daniel13437 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Obsłużyć obsłuży tylko 2 koronki będzie miała jeszcze w zapasie i trzeba będzie dobrze ustawić wychylenie wózka, żeby łańcuch Ci nie spadał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Będzie działać. Regulacja ograniczenia wychylenia nie ma nic do ilości biegów. Teoretycznie przy idealnym zgraniu manetki z przerzutką nie byłoby to w ogóle potrzebne. Ale, że tak nie jest, to jest to obowiązkowy element regulacji przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver400 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 ja w swoim rowerku (hexagon v4) robiłem identycznego "swapa" tez bez wymieniania wolnobiegu, wszystko smiga ładnie pieknię ale musisz to mieć dobrze wyregulowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.