swierzak1 Napisano 24 Lipca 2010 Napisano 24 Lipca 2010 Mianowicie czy opłaca się zamienić taką ramę Wheelera PRO 39 na Wheeler Eagle 40 (coś takiego)??? Mam okazję ją kupić za 500zł? Nie ukrywam że bardzo mi się podoba i czy odczułbym w jakiś sposób tą zmianę ramy? Zależało mi aby rower jeszcze lepiej się prowadził... Podobno seria Eagle to były rowery wyścigowe do maratonów i XC co osobiście odpowiadałoby mi bo miałem zamiar zacząć się ścigać na swoim PRO39... Więc czy taka zamiana ma sens? Z góry dziękuje wam za pomoc w rozwiązaniu moich wątpliwości...
swierzak1 Napisano 25 Lipca 2010 Autor Napisano 25 Lipca 2010 Czyżby ten temat was przerósł? Podobno największe forum rowerowe w Polsce więc jakaś odpowiedź powinna się tu pojawić?
ugupu Napisano 25 Lipca 2010 Napisano 25 Lipca 2010 Wersja 1: Nie, nie warto. Wylajtuj swojego Pro 39 i startuj, powodzenia. Pozdrawiam Wersja2: Tak, wymieniaj. To doskonała rama wyścigowa. Pozdrawiam Brak odpowiedzi oznacza, że nikt z kolegów nie miał do czynienia z oboma tymi rowerami i nie może ich rzetelnie porównać. Ale skoro zależy Ci na jakiejś odpowiedzi, to masz aż dwie. Wybacz złośliwość. Pozdrawiam
swierzak1 Napisano 25 Lipca 2010 Autor Napisano 25 Lipca 2010 Hmm wybaczam... Liczę się z tym po części że pytanie które zadałem może być trudne^^ Jakby któryś z kolegów miał do czynienia choćby z jednym to proszę o wypowiedź
swierzak1 Napisano 26 Lipca 2010 Autor Napisano 26 Lipca 2010 No cóż dzwoniłem do gościa i dowiedziałem się ile waży Eagle... 1.9kg z sterami to chyba jednak "trochę" za dużo. Po dłuższym namyśleniu doszedłem do wniosku że może zmienię jednak ramę na coś Accenta? Wpadła mi w oko Tormenta i El Nino... W związku z tym która z tych ramek byłaby lepsza? Tormenta jest lżejsza za to El Nino jest hydroformowana? I czy nadadzą się do ścigania? A może jednak poczekać z wymianą ramy jeden sezon i kupić coś solidnego pokroju Gianta XTC, No Saint Angel, Cube Reaction lub Merida Matts HFS 3000? Jak radzicie zrobić?
Schwefel Napisano 26 Lipca 2010 Napisano 26 Lipca 2010 Ja bym zaczął od Krossa A6, bo trochę lżejszy od Accentów a geometria też się nada na początek ścigania. http://allegro.pl/item1149273547_kross_level_19_lekka_bialo_czerwona.html http://allegro.pl/item1149273647_kross_level_19_lekka_czerwona.html
swierzak1 Napisano 26 Lipca 2010 Autor Napisano 26 Lipca 2010 Na ramkę będę miał ok. 500zł... Hmm tak myślę nad takim Krossem czy to będzie aby dobry wybór bo jest dość tania ta rama w stosunku do ram Accenta. El Nino czasem nie będzie lepsza?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.