bobiik Napisano 26 Marca 2011 Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Chyba jutro się wybiorę w tamtą stronę(-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Będę dziś ok. 11.00-12.00 i najprawdopodobniej w tygodniu również. W tej drugiej sprawie jeszcze się za kilka dni odezwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Własnie wróciłem. Jest ekstra o 6 Pusto , nikt nie łazi pod kołami , i przebija sie miłe słoneczko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 29 Marca 2011 Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Jazda o tej porze ma swój urok - szczególnie w lecie Tak więc na sródtygodniowy mały objazd MPK-owskich kątów są chętni ? Jutro i pojutrze mam czas (łącznie z opcją o 6.00 dla masochistów ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwask Napisano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Dorzucam kolejną ścieżkę śladami zburzonych bunkrów niemieckich. Po drodze przejechałem jednym z fajniejszych odcinków w MPK, czyli żółty szlak po górach. Na mapie widać charakterystyczne górki w okolicach dwudziestego kilometra. http://www.navime.pl/trasa/1445/%C5%9Aladami+bunkr%C3%B3w+w+Mazowieckim+Parku+Krajobrazowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Jutro jade tam z dziewczyną. Ale potrzebuje trasy na 30km max i z miejscem na kocyk Znacie coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Może gdzieś nad Świdrem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Z Korkowej wyjeżdżam zawsze i jeszcze nigdy nad Świder nie trafiłem ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Szlak zaczyna się od Centrum Zdrowia Dziecka jedziesz na pewno cały czas tym szlakiem a dalej nie wiem jak to było bo zawsze mnie ktoś kierował .Wiem,że po drodze można wykąpać się w rzece położyć się na małej plaży:D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwask Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Wczoraj rekreacyjnie przejechałem się z kumplem po MPK. Zamysł był taki, żeby przejechać z Wesołej do bunkrów za Otwockiem zahaczając różne ciekawe miejsca. Niestety z braku czasu nie daliśmy rady i trzeba było znacznie zmienić trasę... Z powrotem jechaliśmy żółtym szlakiem nad Wisłą. Traska z paroma fotkami: http://www.navime.pl/trasa/1702/Mazowiecki+Park+Krajobrazowy+%2B+%C5%9Awider+%2B+Wis%C5%82a Jako ciekawostkę dodam (jeśli ktoś nie wie ), że jadąc dalej nad Wisłą, bliżej Wału Miedzeszyńskiego są plaże nudystów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwask Napisano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Dla tych co nigdy nie byli, polecam rezerwat i jezioro Torfy. Bardzo fajne miejsce w którym można chwilkę odpocząć podziwiając dziką naturę. Traska niestety praktycznie tylko asfaltami, bo jechałem starym rowerem, który jest już na skraju wytrzymania... http://www.navime.pl/trasa/3104/Jezioro+Torfy+w+Mazowieckim+Parku+Krajobrazowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ghostML Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Hej, Słuchajcie dopiero od wczoraj jestem zarejestrowany na forum i widzę, że jest temat, który z racji zamieszkania jest mi bardzo dobrze znany. Jeżdżę po MPK pewno już gdzieś od 20 lat:) i podejrzewam, że znam w nim każdą ścieżkę . Chętnie służę swoją wiedzą na ten temat, jeśli macie np. jakieś pytania co do planowanych wypraw, nie wiecie za bardzo jak i gdzie się dostać, albo po prostu gdzie pojechać żeby było ciekawie i ładnie, to śmiało piszcie w temacie albo na priva. Mienia, Świder ,Wisła, bunkry, barek na Dakowie;), torfy, Góra Lotników, wszystkie jeziorka, rezerwat Bocianowe Gniazda i inne rezerwaty przyrody, kamień Piłsudskiego, ścieżki zdrowia - jest tego wszystkiego sporo i jeszcze więcej. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LEGO Napisano 10 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Czołem! DZiś wybrałem się z moją połówką na wypad do MPK. Rowery na samochód, rozpakowanie w Otwocku, dojazd do Muzeum Otwocka i na nim cały wypad się zakończył Oberwanie chmury, burza i tyle z wypadu. Tereny wydają się z Waszych opisów bardzo ciekawe. Tak łatwo nie poddam się i jeszcze w te klimaty zawitam. Jeżeli ktoś szuka kompana na podobne wypady to się piszę! Preferuję jazdy rekreacyjne bo kondycja i sprzęt (rower trekkingowy) na dzikie jazdy po krzakach, wydmach, błotach, stawach itp mi nie pozwalają Pozdrówki Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brunek Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Witajcie! Jestem tutaj nowy, bo już dawno nie używałem konta, a w między czasie zmieniłem również miejsce zamieszkania. Właśnie nie dawno kupiłem sobie nowy rower cross'owy. Chętnie również wyskoczę na jakąś wspólną wycieczkę, mniej po bezdrożach. Jestem w Bemowa. Zawsze razem to raźniej. Pozdrawiam, Kamil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.