pudeleQ Napisano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Hym, pomyślę nad rozkręceniem blokady i zobaczę jak to wszystko się prezentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 prawdopobonie chodzi o linkę jest ona dość niezabezpieczona i syf się pewnie zbiera w pancerzu. Jak się odpowiednio dużo ubzbiera to linki ni hu hu nie ruszysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKowalczyk Napisano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Jak rozkręcisz to ja cię proszę porób zdjęcia...jak to zrobisz, to ci kefir na jakimś maratonie postawie jak sie zjawisz i ja też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Jeszcze na żadnym maratonie nie byłem i raczej się nie zapowiada:P Ale zdjęcia, owszem, porobię ale to dopiero jutro chyba, dzisiaj juz nie mam siły prawdopobonie chodzi o linkęjest ona dość niezabezpieczona i syf się pewnie zbiera w pancerzu. Jak się odpowiednio dużo ubzbiera to linki ni hu hu nie ruszysz. A własnie że nie, linka chodzi płynnie bez żadnych skoków, syfu na pewno nie ma, bo rower może był użyty ze 3 razy w zimę, potem może z 5 razy jak cieplej było, a tak to stał w domu. To nie kwestia linki. Czytałem że po jakimś czasie każdy ma problemy z tą blokadą, także lipa;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKowalczyk Napisano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 To ci wyśle kefir pocztą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Po zdjęciu tej nakładki od blokady: a tutaj zdjęcie tłumika z blokadą: Jak zobaczyłem tłumik to w sumie nie wiedziałem co z nim zrobić. Z tego co przeczytałem to w nim jest jakis gaz i żeby tego nie rozkręcać bo ma wysokie ciśnienie, więc obsmarowałem tłok tym smarem który był na tłumiku, powciskałem kilka razy tłok i skręciłem. Gdy już wszystko było skręcone, właczyłem blokade, odczekałem troszke, wyłączyłem ją i odziwo wystarczyło już tylko raz mocno nacisnąć żeby działała amortyzacja, a nie 3-4 razy jak wczesniej, także nieco lepiej działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKowalczyk Napisano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 A jakieś specjkalistyczne narzędzia były potrzebne??? Jest tam co skopać przy takim zabiegu jak ty robiłeś?? Był jakiś syf w środku...?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Specjalistyczne narzędzia to: - zestaw imbusów - klucz francuzki Imbusy odkręcałem przy tej nakładce od blokady i na dole, przy mocowaniu piasty. W sumie to nie ma co skopać, syfu nie było, tylko smar na tłumiku i nic więcej, aż się zdziwiłem, bo myślalem że tam bedzie jakis bardziej skomplikowany mechanizm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deith Napisano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Jak dla mnie to cakiem przyzwoity amor. Rozbujał sie, teraz buja gdzies do 8 cm. Blokada skoku tez dziala szkoda tylko ze juz 2 razy urwala mi sie linka. Najwiekszym chyba minusem jest lakier... Delikatne otarcie i juz widzimy wspaniale aluminium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 O tak, lakier to bardzo słaba strona Axona, raz oparłem o murek i juz zadrapania takie ze ho ho ;/ Przy mojej wadze 80 kg jest całkiem mięciutki, przy użyciu siły nawet go dobiję, ale amorek całkiem całkiem, a kupiłem go za zaledwie 200 zł od użytkownika tego forum:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkv Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 No to ja muszę powiedzieć, że mi się już skończyły kłopoty z AXONEM Dałem go po raz 2 do serwisu, wymienili mi w nim bebechy i działa cudnie Kolega (Misiek^^) zauważył u mnie pewna tendencje xD że wjeżdżam we wszystkie dziury No a co do lakieru, to jak na razie nic się z nim nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Ile Cie kosztowała wymiana bebechów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkv Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Za free na gwarancji A tak to pojęcia nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKowalczyk Napisano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 ja mimo, że mam na gwarancji zarydzykowałem...nie chce miesiąc czekać...wykręciłem, nasmarowałem i z powrotem działa;) tak więc trzeba co jakiś czas blokadę smarować i zadziała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 A można wiedzieć czym nasmarowałes? Tym smarem z tłumika czy czymś innym? Czyli wychodzi na to że moja teoria ze trzeba posmarować zeby poprawić prace blokady jest jak najbardziej na miejscu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkv Napisano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Tylko, że mi smarowanie nic nie dawało, bo tłumik był walnięty i nie miałem wyjścia i musiałem dać go do serwisa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKowalczyk Napisano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 tym co był na tłumiku...użyłem inne narzędzia- imbus5mm, szmatka i własne dłonie;) francuza nie trzeba było...na weekend jade w góry, to sie przetestuje jak chodzi...chcesz ten kefir? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 E tam, zjedz go za moje zdrowie:P a tak btw. Axon wytrzyma tarcze 185 czy mogę sobie darować i zakładać 160? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkv Napisano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Chyba sobie daruj i daj 160 Ja miałem kupić 180 ale wolałem nie ryzykować. Po prostu dłużej na nim pojeździsz Ale rób jak uważasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 A może ktoś jeszcze z forum jeździł na tym amorku z tarczą 180mm? Bo chętnie bym posłuchał jeszcze innych opinii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybula Napisano 4 Maja 2007 Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Ja juz zakupilem mojego Axona drl. Teraz czekam na nowa rame Accenta El norte i zobaczymy jak sie bedzie sprawowac za okolo tydzien. Generalnie chodzi plynnie gdy uginalem go rękoma. Nie wiem czy Wy tez macie taki problem, ale moj amor ma 2 naklejki na 2 goleniach 'Axon' i niestety nie sa pod lakierem i obawiam sie ze zaraz sie zniszcza i podrapia... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 4 Maja 2007 Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Naklejki to naklejki, ale lakier ... Raz oparłem o murek i teraz wygląda jakby go ktoś żyletką obdrapał;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybula Napisano 6 Maja 2007 Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 eh, czyli lepiej nie obawiac sie generlanie jego aparycją... no trudno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 6 Maja 2007 Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 a może lakier bezbarwny w sprayu ?? jak myślicie - dźwignie axon ~100kg ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 7 Maja 2007 Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Dzwignie, ale tylko z elastomerem, ja mam 80 kg i jeżdże bez i troche się boje że jeszcze mi siądzie;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi