pudeleQ Napisano 3 Kwietnia 2007 Napisano 3 Kwietnia 2007 Hym, pomyślę nad rozkręceniem blokady i zobaczę jak to wszystko się prezentuje.
Biera Napisano 3 Kwietnia 2007 Napisano 3 Kwietnia 2007 prawdopobonie chodzi o linkę jest ona dość niezabezpieczona i syf się pewnie zbiera w pancerzu. Jak się odpowiednio dużo ubzbiera to linki ni hu hu nie ruszysz.
MarcinKowalczyk Napisano 3 Kwietnia 2007 Napisano 3 Kwietnia 2007 Jak rozkręcisz to ja cię proszę porób zdjęcia...jak to zrobisz, to ci kefir na jakimś maratonie postawie jak sie zjawisz i ja też
pudeleQ Napisano 3 Kwietnia 2007 Napisano 3 Kwietnia 2007 Jeszcze na żadnym maratonie nie byłem i raczej się nie zapowiada:P Ale zdjęcia, owszem, porobię ale to dopiero jutro chyba, dzisiaj juz nie mam siły prawdopobonie chodzi o linkęjest ona dość niezabezpieczona i syf się pewnie zbiera w pancerzu. Jak się odpowiednio dużo ubzbiera to linki ni hu hu nie ruszysz. A własnie że nie, linka chodzi płynnie bez żadnych skoków, syfu na pewno nie ma, bo rower może był użyty ze 3 razy w zimę, potem może z 5 razy jak cieplej było, a tak to stał w domu. To nie kwestia linki. Czytałem że po jakimś czasie każdy ma problemy z tą blokadą, także lipa;/
pudeleQ Napisano 4 Kwietnia 2007 Napisano 4 Kwietnia 2007 Po zdjęciu tej nakładki od blokady: a tutaj zdjęcie tłumika z blokadą: Jak zobaczyłem tłumik to w sumie nie wiedziałem co z nim zrobić. Z tego co przeczytałem to w nim jest jakis gaz i żeby tego nie rozkręcać bo ma wysokie ciśnienie, więc obsmarowałem tłok tym smarem który był na tłumiku, powciskałem kilka razy tłok i skręciłem. Gdy już wszystko było skręcone, właczyłem blokade, odczekałem troszke, wyłączyłem ją i odziwo wystarczyło już tylko raz mocno nacisnąć żeby działała amortyzacja, a nie 3-4 razy jak wczesniej, także nieco lepiej działa.
MarcinKowalczyk Napisano 4 Kwietnia 2007 Napisano 4 Kwietnia 2007 A jakieś specjkalistyczne narzędzia były potrzebne??? Jest tam co skopać przy takim zabiegu jak ty robiłeś?? Był jakiś syf w środku...??
pudeleQ Napisano 4 Kwietnia 2007 Napisano 4 Kwietnia 2007 Specjalistyczne narzędzia to: - zestaw imbusów - klucz francuzki Imbusy odkręcałem przy tej nakładce od blokady i na dole, przy mocowaniu piasty. W sumie to nie ma co skopać, syfu nie było, tylko smar na tłumiku i nic więcej, aż się zdziwiłem, bo myślalem że tam bedzie jakis bardziej skomplikowany mechanizm.
Deith Napisano 5 Kwietnia 2007 Napisano 5 Kwietnia 2007 Jak dla mnie to cakiem przyzwoity amor. Rozbujał sie, teraz buja gdzies do 8 cm. Blokada skoku tez dziala szkoda tylko ze juz 2 razy urwala mi sie linka. Najwiekszym chyba minusem jest lakier... Delikatne otarcie i juz widzimy wspaniale aluminium.
pudeleQ Napisano 5 Kwietnia 2007 Napisano 5 Kwietnia 2007 O tak, lakier to bardzo słaba strona Axona, raz oparłem o murek i juz zadrapania takie ze ho ho ;/ Przy mojej wadze 80 kg jest całkiem mięciutki, przy użyciu siły nawet go dobiję, ale amorek całkiem całkiem, a kupiłem go za zaledwie 200 zł od użytkownika tego forum:)
piotrkv Napisano 6 Kwietnia 2007 Napisano 6 Kwietnia 2007 No to ja muszę powiedzieć, że mi się już skończyły kłopoty z AXONEM Dałem go po raz 2 do serwisu, wymienili mi w nim bebechy i działa cudnie Kolega (Misiek^^) zauważył u mnie pewna tendencje xD że wjeżdżam we wszystkie dziury No a co do lakieru, to jak na razie nic się z nim nie dzieje
piotrkv Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 Za free na gwarancji A tak to pojęcia nie mam
MarcinKowalczyk Napisano 11 Kwietnia 2007 Napisano 11 Kwietnia 2007 ja mimo, że mam na gwarancji zarydzykowałem...nie chce miesiąc czekać...wykręciłem, nasmarowałem i z powrotem działa;) tak więc trzeba co jakiś czas blokadę smarować i zadziała
pudeleQ Napisano 11 Kwietnia 2007 Napisano 11 Kwietnia 2007 A można wiedzieć czym nasmarowałes? Tym smarem z tłumika czy czymś innym? Czyli wychodzi na to że moja teoria ze trzeba posmarować zeby poprawić prace blokady jest jak najbardziej na miejscu:)
piotrkv Napisano 11 Kwietnia 2007 Napisano 11 Kwietnia 2007 Tylko, że mi smarowanie nic nie dawało, bo tłumik był walnięty i nie miałem wyjścia i musiałem dać go do serwisa
MarcinKowalczyk Napisano 12 Kwietnia 2007 Napisano 12 Kwietnia 2007 tym co był na tłumiku...użyłem inne narzędzia- imbus5mm, szmatka i własne dłonie;) francuza nie trzeba było...na weekend jade w góry, to sie przetestuje jak chodzi...chcesz ten kefir?
pudeleQ Napisano 12 Kwietnia 2007 Napisano 12 Kwietnia 2007 E tam, zjedz go za moje zdrowie:P a tak btw. Axon wytrzyma tarcze 185 czy mogę sobie darować i zakładać 160?
piotrkv Napisano 13 Kwietnia 2007 Napisano 13 Kwietnia 2007 Chyba sobie daruj i daj 160 Ja miałem kupić 180 ale wolałem nie ryzykować. Po prostu dłużej na nim pojeździsz Ale rób jak uważasz.
pudeleQ Napisano 13 Kwietnia 2007 Napisano 13 Kwietnia 2007 A może ktoś jeszcze z forum jeździł na tym amorku z tarczą 180mm? Bo chętnie bym posłuchał jeszcze innych opinii
Cybula Napisano 4 Maja 2007 Napisano 4 Maja 2007 Ja juz zakupilem mojego Axona drl. Teraz czekam na nowa rame Accenta El norte i zobaczymy jak sie bedzie sprawowac za okolo tydzien. Generalnie chodzi plynnie gdy uginalem go rękoma. Nie wiem czy Wy tez macie taki problem, ale moj amor ma 2 naklejki na 2 goleniach 'Axon' i niestety nie sa pod lakierem i obawiam sie ze zaraz sie zniszcza i podrapia... .
pudeleQ Napisano 4 Maja 2007 Napisano 4 Maja 2007 Naklejki to naklejki, ale lakier ... Raz oparłem o murek i teraz wygląda jakby go ktoś żyletką obdrapał;/
Cybula Napisano 6 Maja 2007 Napisano 6 Maja 2007 eh, czyli lepiej nie obawiac sie generlanie jego aparycją... no trudno
manio49 Napisano 6 Maja 2007 Napisano 6 Maja 2007 a może lakier bezbarwny w sprayu ?? jak myślicie - dźwignie axon ~100kg ?
pudeleQ Napisano 7 Maja 2007 Napisano 7 Maja 2007 Dzwignie, ale tylko z elastomerem, ja mam 80 kg i jeżdże bez i troche się boje że jeszcze mi siądzie;/
Rekomendowane odpowiedzi