Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

prawdopobonie chodzi o linkę

jest ona dość niezabezpieczona

i syf się pewnie zbiera w pancerzu.

Jak się odpowiednio dużo ubzbiera

to linki ni hu hu nie ruszysz.

Napisano

Jeszcze na żadnym maratonie nie byłem i raczej się nie zapowiada:P Ale zdjęcia, owszem, porobię;) ale to dopiero jutro chyba, dzisiaj juz nie mam siły

prawdopobonie chodzi o linkę

jest ona dość niezabezpieczona

i syf się pewnie zbiera w pancerzu.

Jak się odpowiednio dużo ubzbiera

to linki ni hu hu nie ruszysz.

A własnie że nie, linka chodzi płynnie bez żadnych skoków, syfu na pewno nie ma, bo rower może był użyty ze 3 razy w zimę, potem może z 5 razy jak cieplej było, a tak to stał w domu. To nie kwestia linki. Czytałem że po jakimś czasie każdy ma problemy z tą blokadą, także lipa;/

Napisano

Po zdjęciu tej nakładki od blokady:

14644960wl0.th.jpg

a tutaj zdjęcie tłumika z blokadą:

52354516ac9.th.jpg

Jak zobaczyłem tłumik to w sumie nie wiedziałem co z nim zrobić. Z tego co przeczytałem to w nim jest jakis gaz i żeby tego nie rozkręcać bo ma wysokie ciśnienie, więc obsmarowałem tłok tym smarem który był na tłumiku, powciskałem kilka razy tłok i skręciłem. Gdy już wszystko było skręcone, właczyłem blokade, odczekałem troszke, wyłączyłem ją i odziwo wystarczyło już tylko raz mocno nacisnąć żeby działała amortyzacja, a nie 3-4 razy jak wczesniej, także nieco lepiej działa.

Napisano

Specjalistyczne narzędzia to:

- zestaw imbusów

- klucz francuzki

Imbusy odkręcałem przy tej nakładce od blokady i na dole, przy mocowaniu piasty. W sumie to nie ma co skopać, syfu nie było, tylko smar na tłumiku i nic więcej, aż się zdziwiłem, bo myślalem że tam bedzie jakis bardziej skomplikowany mechanizm.

Napisano

Jak dla mnie to cakiem przyzwoity amor. Rozbujał sie, teraz buja gdzies do 8 cm. Blokada skoku tez dziala szkoda tylko ze juz 2 razy urwala mi sie linka. Najwiekszym chyba minusem jest lakier... Delikatne otarcie i juz widzimy wspaniale aluminium.

Napisano

O tak, lakier to bardzo słaba strona Axona, raz oparłem o murek i juz zadrapania takie ze ho ho ;/ Przy mojej wadze 80 kg jest całkiem mięciutki, przy użyciu siły nawet go dobiję, ale amorek całkiem całkiem, a kupiłem go za zaledwie 200 zł od użytkownika tego forum:)

Napisano

No to ja muszę powiedzieć, że mi się już skończyły kłopoty z AXONEM ;) Dałem go po raz 2 do serwisu, wymienili mi w nim bebechy i działa cudnie :P Kolega (Misiek^^) zauważył u mnie pewna tendencje xD że wjeżdżam we wszystkie dziury :)

No a co do lakieru, to jak na razie nic się z nim nie dzieje ;)

Napisano

A można wiedzieć czym nasmarowałes? Tym smarem z tłumika czy czymś innym? Czyli wychodzi na to że moja teoria ze trzeba posmarować zeby poprawić prace blokady jest jak najbardziej na miejscu:)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ja juz zakupilem mojego Axona drl. Teraz czekam na nowa rame Accenta El norte i zobaczymy jak sie bedzie sprawowac za okolo tydzien. Generalnie chodzi plynnie gdy uginalem go rękoma.

Nie wiem czy Wy tez macie taki problem, ale moj amor ma 2 naklejki na 2 goleniach 'Axon' i niestety nie sa pod lakierem i obawiam sie ze zaraz sie zniszcza i podrapia... ;).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...