Skocz do zawartości

[Powitania] Do nowych forumowiczów

Rekomendowane odpowiedzi

siemanko wszystkim

Imię: Piotr,

Wzrost: 164cm

Hobby: metro Warszawskie:D,turystyka,motoryzacja,motory,Rowery

Marka roweru: Wcześniej Wheeler,a teraz Colnago,który waży blisko 10 kg ;)

Liczba km. przejechanych ogólnie na rowerze: Około 3500.to mój taki pierwszy sezon wcześniej jezdziłem na skuterze:D

Maksymalny dystans: to kolo 196 km

Największa średnia: 32 na odcinku 20 km na prostej :)

Maksymalna prędkość osiągnięta na rowerze: to około 60 km.

Ulubiona muzyka: Wszystkiego słucham nawet discopolo i muzyki poważnej

Marzenia hmm być zdrów jak ryba i założyć firmę:D ale uczciwie:P

A marka roweru to mam tak wcześniej miałem wheelera MTB,ale mi ukradli a teraz mam szosowy Wheeler,a Colnago to MTB:D

Widzę że zapomniałem się przywitać :P Karol, Łańcut-Rzeszów tu mnie można spotkać. Giant Yukon Trail rocznik 2007 dostałem od kuzyna zza wielkiej wody.

A wcześniejsze sprzęty, na początku był taki maleńki niebieski rowerek, jego koła posłużyły do zrobienia kołowrotka :D Potem Apollo 13, wiśniowy, z bagażnikiem, świetnie się nim jeździło na kole, następnie taki czarny Rhino z tego co pamiętam, na rocznicę I Komunii babcia mi przysłała ze Stanów, rama stalowa i ciężki strasznie był, pamiętam pierwszy lot przez kierownicę, hamulce - żółte V. Kolejny sprzęt, zdaje się "Vector" albo jakoś tak, marketowy sprzęt, wygrałem go w Konkursie Biblijnym z Listów Apostolskich ;) Cały sezon przejeździł i sporo podkarpacia nim zwiedziłem. I jako że stałem się pro bikerem kolejny był Grand City, polska konstrukcja, parę sezonów objeździłem, dostałem Giant'a, zakochałem się w nim i jeszcze parę lat razem spędzimy, parę części wymienię a kolejny sprzęt, jak kupię jakiś konkretniejszy motocykl to zastanowię się nad zmianą roweru, choć na obecny nie narzekam. W Rzeszowie trzymam jeszcze Rometa Agata, pamiątka po dziadku, dojeżdżam nim na uczelnię i po mieście sobie latam.

Pozdrówka dla wszystkich!

• 2 tygodnie później...

Aloha :icon_mrgreen:

PiVi - 3x latka, Chotomów koło stolYcy.

Rowerek - Scott G-Zero Evolution (taki tam "Górski Trek" full suspension).

Jak tu trafiłem ? Wujek Google :whistling:

Czym jest dla mnie rower ? Sposobem na utrzymanie kondycji latem (przed nartami w zimie), okazją do rodzinnych i funfelskich wycieczek...

P.

Agnieszka, lat 30.

Kiedyś sporo jeździłam, później na kilka lat przerzuciłam się na długodystansowe bieganie, które pochłonęło mnie całkowicie i na maxa.

Splot wydarzeń (zabieg z nogą w roli głównej, później kontuzja kolana) sprawiły, że wróciłam do 2 kół. Meridkę odkurzyłam, obecnie trochę zmieniam osprzęt, aby bardziej nadawała się do XC.

Tak, XC zawsze mnie kręciło :whistling:

Pozdrawiam!

A.

Witam

Arek 18 lat, na rowerze od dzieciaka. Od 4 klasy szkoły podstawowej jeździłem rowerem do szkoły czy to lato czy zima przez gimnazjum i tak do dziś oraz wypady poza miasto. Mój pojazd to komunijny jaguar, ale mam do niego sentyment. W te wakacje wymieniłem w nim osprzęt na shimano alivio (hamulce, napęd) i śmigam dalej. Może uda się w te wakacje pojechać rowerumi z kumplami nad morze. Forum czytam gdzieś od dwóch lat z przerwami, ale dopiero teraz postanowiłem się zarejestrować. Coraz bardziej zaczyna mnie interesować temat maratonów. W przyszłości jak będą fundusze to myślę o kupnie markowej kolarki.

Pozdrawiam.

Siema wszystkim.

Jestem Grześ, mam 17lat, od urodzenia mieszkam w Krakowie i śmigam na rowerze odkąd pamiętam. Po zakupie nowego roweru modyfikując go szukałem w internecie informacji, porad co do sprzętu/techniki jazdy i przez przypadek trafiłem na to forum - i tak już zostało jak widać :P

Pochwa! (lony :P )

Powitać Was wszystkich ;)

Nexiomaniak się kłąnia, Adam znaczy ;)

Na rowerze śmigam odkąd pamiętam, a mam 15 lat ;)

Z rowerem staram się nie roztawać, moja maszina to Kross Level A2 ;)

Przez przypadek trafiłęm na forum i myślę, że zostane na dłużej, werbując jeszcze mojego kolegę ;)

Jeśli będą gdzieś w Bytomiu organizowane spoty to chętnie się pojawię, wszelkie wiadomośći na PW ;)

Ogólnie Pozdrawiam wszystkich! ;)

Hej!

Mam na imie Jacek, wiek 21.

Potrzebowalem jakiegos zajecia na zabicie nadmiaru wolnego czasu i sporzytkowania energii, padlo na rower.

Kupilem Author Traction, model 2009, zmieniłem w nim tylko hamulce na Avid Juicy 7. Rowerem śmigam od małego.

Pozdrowienia z Suwałk dla wszystkich forumowiczow. :rolleyes:

Piszę piszę i jeszcze się nie przywitałam, więc najwyższy czas to zrobić.

Jestem Agnieszka, lat 24.

Mieszkam w Łodzi.

Pracuję w agencji interaktywnej na stanowisku webdesigner / front end delevoper.

Jeżdżę na Meridzie Matts 20, w której ciągle coś bym zmieniała i poprawiała :whistling:

W ciągu tygodnia niestety jestem skazana na jeżdżenie tylko do pracy, ale w weekendy uwielbiam wypady za miasto.

poza rowerami interesuje się oczywiście webdesignem i webmasteringiem, a także muzyką i lubię obejrzeć dobry film.

Pozdrawiam!

J.w. - również piszę i piszę a przywitać się to nie łaska :P

Tak więc witam wszystkich!

Mam na imię Jonasz. Mam 17 lat. Mój sprzęt to niby MTB... rama Kross Hexagon V2 + reszta niezwiązanych już z tym rowerem części.

Jeżdzę właściwie wyłącznie turystycznie po asfalcie i lasach. No i do szkoły jeżdzę rowerem (i po bułki) ale to już składaczkiem za 20 zł :)

Czasem coś mnie potrafi jednak napaść i wpakuje się w największą ulewę w leśne błotko :D

Jeżdzę odkąd pamiętam, właściwie codziennie i raczej nie blisko.

Poza rowerowaniem bardzo interesuje mnie muzyka, sprzęt komputerowy, motoryzacja (oldtimery) i fotografia.

Pozdrawiam ze Świdnika - miasta WSeK i śmigłowców :)

Sieeeemano!

Z Pomorza pisze do Was Kuba, rocznik '93 z miasteczka Lębork.

Śmigam trochę XC,ale obecnie głównie i przed wszystkim szosa! :laugh:

Moje rowerki to Kross Level A2 i Serious Furcia :devil:

Przygodę z tym sportem zacząłem jak większość od takiego małego na czterech kółkach :) Pasja rozwinęła się dopiero w ubiegłym roku..a teraz to tak już..no przyzwyczajenie :(

Pozdrower, Kuba

Witam witam!

Kraków, 24 lata. Pół dzieciństwa przejeździłem na rowerze, potem przerwa.

Jakieś dwa tygodnie temu kupiłem sobie rower i oszalałem na nowo. A że bardzo lubię też fora - będę się pojawiał często, jak sądzę.

Szerokości!

Witam was.

Do tej pory byłem tylko czytelnikiem forum, ale w końcu postanowiłem dołączyć do was. Przedtem jednak kilka słów o mnie... Do tej pory jeździłem na rowerze zasady highlander. Nie jeżdżę dużo, raczej rekreacyjnie, więc mi wystarczał, ale coś mnie podkusiło i kilka dni temu kupiłem Authora Dextera 29.

O ile po zakupie higlandera byłem zły, że sprzedawca źle mi doradził i rower okazał się odrobinę za mały, poradziłem sobie wyciągając kierownicę i siodełko na maksa, dodatkowo tylnia piasta rozpadła się po kilku tygodniach, a koła w sezonie muszę centrować dwa trzy razy a jeżdżę po leśnych bezdrożach - wertepach. Higlandera oddawałem do serwisu w sezonie przy okazji centrowania kół również do konserwacji i regulacji, a po mimo to ciągle coś piszczało trzeszczało i skrzypiało, aż się w końcu wkurzyłem i sam się tym zająłem. Od tej pory rowerek chodzi jak szwajcarski zegarek. I może wielu z was uzna, że to przesada, ale przy dużej cierpliwości dało się go ustawić.

Po zakupie Dextera jestem już mocno wkurzony... znowu sprzedawca wsadził mnie na „minę” – tym razem inny. Sprzedał mi chyba rower, którego nikt inny nie chciał kupić. Odblask z prawego pedała odpadł mi zanim dojechałem ze sklepu do domu, po trzech wycieczkach do lasu pojawił się luz na przednim kole, a łańcuch nie wiem czym jest wysmarowany, bo zebrała się na nim cała kupa piachu. Jazda na Dexterze była by przyjemna gdyby nie okropny bul karku. O ile wysokość roweru tym razem jest dla mnie odpowiednia o tyle odległość pomiędzy kierownicą, a siodełkiem za duża a chciałem kupić AUTHOR VERSUS 2010 rozmiar ramy 20’’. Nie można chyba ufać żadnemu sprzedawcy, mam nadzieje, że następny rower przy waszej pomocy kupie idealny dla siebie ... w myśl zasady do trzech razy sztuka.

A może to ja jestem za bardzo wymagający ...

Po tak przydługim wstępie witam wszystkich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...