JaniszMTB Napisano 22 Lipca 2010 Napisano 22 Lipca 2010 Witajcie Kieruje do was pytanie czy istnieje jakieś mocowanie pompki pod ramą lub gdzie indziej w rowerze MTB. Interesuje mnie to ponieważ łatki wożę ale w trasie jak trzaśnie ##### Z góry dziękuje! pozdrawiam
MonoVan Napisano 22 Lipca 2010 Napisano 22 Lipca 2010 http://allegro.pl/item1129113013_pompka_beto_mala_wygodna_praktyczna_i_wydajna.html Polecam bardzo fajna pompka montowana pod bidon : )
JaniszMTB Napisano 22 Lipca 2010 Autor Napisano 22 Lipca 2010 Znana mi jest ona z kolegi roweru. Ale mam pytanie czy można ją bez bidonu zamontować? I mam jeszcze takie pytanie mam dość nietypowe wentyle których nie potrafię nazwać dodam tyle że mam dętki schwalbe.
MonoVan Napisano 22 Lipca 2010 Napisano 22 Lipca 2010 pompkę można zamontować bez bidonu, z tego co wiem można nią napompować każdy wentyl(lepiej sprawdź)
JaniszMTB Napisano 22 Lipca 2010 Autor Napisano 22 Lipca 2010 No właśnie sprawdzę i ją kupię ;D Dziękuje ślicznie za pomoc. ;s
Ubotek Napisano 22 Lipca 2010 Napisano 22 Lipca 2010 Można napompować wszystkie, wystarczy podkładkę przełożyć. Czasami może wystąpić problem, że sruby mogą być za krótkie jak montujesz z koszykiem. Ubotek
JaniszMTB Napisano 22 Lipca 2010 Autor Napisano 22 Lipca 2010 No dziękuję. Myślałem aby zrobić takie mocowanie samemu żeby użyć klamerki od mocowania plastikowych osłon kabli i przynitować takie zapiecie jak w błotnikach SKS. i zrobić tak 2 razy bo do mojej pompki srednica idealna by była;D kosztowało by mnie to chyb yyyyy moze ze 6 zł.
JaniszMTB Napisano 22 Lipca 2010 Autor Napisano 22 Lipca 2010 + koszt przesyłki ;D ale i tak zrobię takie mocowanie i zobaczę jak się będzie sprawować. Ps: Jak mi się będzie chciało! ;s
Daro73 Napisano 24 Lipca 2010 Napisano 24 Lipca 2010 Od kilku lat używam teleskopowej pompki Acor, pompkę można zamontować razem z dołączonym uchwytem do ramy w miejsce bidonu. Jest przystosowana do wentyli samochodowych i Presta, zmiana następuje po przestawieniu dzwigni która jest jednocześnie oparciem dla palca
slawex17 Napisano 25 Lipca 2010 Napisano 25 Lipca 2010 ja mam pompkę pod koszykiem na bidon, użyłem dłuższej śruby by przymocować mocowanie na pompke + koszyk na bidon, są jeszcze pompki z rzepem, można takie przymocować w dowolnym miejscu bajka pozdrower.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.