Skocz do zawartości

[pompka] Mocowanie pod ramą

JaniszMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie

Kieruje do was pytanie czy istnieje jakieś mocowanie pompki pod ramą lub gdzie indziej w rowerze MTB.

Interesuje mnie to ponieważ łatki wożę ale w trasie jak trzaśnie #####

Z góry dziękuje!

pozdrawiam

Napisano

Znana mi jest ona z kolegi roweru. Ale mam pytanie czy można ją bez bidonu zamontować? I mam jeszcze takie pytanie mam dość nietypowe wentyle których nie potrafię nazwać dodam tyle że mam dętki schwalbe.

Napisano

Można napompować wszystkie, wystarczy podkładkę przełożyć.

Czasami może wystąpić problem, że sruby mogą być za krótkie jak montujesz z koszykiem.

Ubotek <_<

Napisano

No dziękuję. Myślałem aby zrobić takie mocowanie samemu żeby użyć klamerki od mocowania plastikowych osłon kabli i przynitować takie zapiecie jak w błotnikach SKS. i zrobić tak 2 razy bo do mojej pompki srednica idealna by była;D kosztowało by mnie to chyb yyyyy moze ze 6 zł.

Napisano

+ koszt przesyłki ;D ale i tak zrobię takie mocowanie i zobaczę jak się będzie sprawować.

Ps: Jak mi się będzie chciało! ;s

Napisano

Od kilku lat używam teleskopowej pompki Acor, pompkę można zamontować razem z dołączonym uchwytem do ramy w miejsce bidonu. Jest przystosowana do wentyli samochodowych i Presta, zmiana następuje po przestawieniu dzwigni która jest jednocześnie oparciem dla palca

Napisano

ja mam pompkę pod koszykiem na bidon, użyłem dłuższej śruby by przymocować mocowanie na pompke + koszyk na bidon, są jeszcze pompki z rzepem, można takie przymocować w dowolnym miejscu bajka ;)

pozdrower. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...