Wiesiu Napisano 22 Lipca 2010 Napisano 22 Lipca 2010 Nie udało mi się rozwiązać mojego problemu z przeskakiwaniem łańcucha, na domiar złego miałem małą kraksę Przez wózek przekrzywił się trochę w stronę szprych i ogólnie pojawiły się jakieś luzy. Pytanie teraz, jaką przerzutkę kupić? Ta co mam obecnie to Shimano Altus. Prosił bym o jakieś propozycję, nie mam specjalnie ochoty kupować niczego drogiego, lecz nie chciał bym też zaopatrzyć się w coś słabszego niż to co mam. Kolejna sprawa, to wkurzające tykanie podczas pedałowania, mam wrażenie, że dochodzi ono z okolicy suportu ale nie potrafię tego zlokalizować. Kiedyś miałem już ten problem, ale nie w aż takim stopniu no i przeszedł po jakimś czasie. Teraz pojawiło się to ze wzmożoną siłą i niesamowicie mnie irytuje. Nie wiem teraz czy jest to wina korby, czy suportu, czy może pedałów. Jak próbuję coś tam ruszać w boki to nie ma żadnych luzów i jak pedałuje to też nie czuje aby coś tam przeskakiwało, lecz słyszę. Kiedyś rozkręcałem suport aby sprawdzić czy nie ma luzów, no ale nie miał, z wierzchu wszystko wydawało się ok. Zamieszczam zdjęcia zębów korby. Czy wymaga to wymiany? Jeżeli tak, to prosił bym też jakieś propozycję korby i suportu (o ile trzeba go wymienić), gdyż zupełnie nie orientuję się w tym temacie. Jeżeli by okazało się, że korba potrzebuje wymiany, to mile widziana była by taka która ma więcej zębów niż ta, szczególnie chodzi mi o największy tryb, mały może mieć tyle ile w tej, bo używam go sporadycznie. http://img207.imageshack.us/gal.php?g=wyklady013.jpg
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.