Skocz do zawartości

[sztyca] Roox 31.6 x 430mm

Moonspell79

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś używa lub używał sztycę Roox 31.6x430mm? Czy posiada ona taki sam rozmiar jak standard 31.6 (np. Ritchey) oraz ile sztyca siedzi w ramie przy max wysuniętej sztycy? Obecnie posiadam 400 i brakuje mi 1.5 - 2cm. Ta sztyca byłaby idealna. Obawiam się jednak, czy nie spowoduje to pęknięcia ramy ...

Napisano

Hej!

Ja mam Rooxa S4.2. Ta firma już nie produkuje sprzętu rowerowego więc dostanie 31,6 graniczy z cudem. Ja kupiłem nówkę 31,4 i przemalowałem proszkowo na biało żeby pogrubić ścianki do 31,6. Zdało to swój egzamin, pod warunkiem mocniejszego dokręcenia sztycy bo powłoka farby proszkowej jest bardzo gładka i śliska.

Minimalny insert to około 11 cm.

Aktualnie jeżdzę na innej sztycy, a ta czeka na chętnego...

Chciałbym dostać za nią 200zł, mogę dołączyć zagraniczny rachunek oraz ulotkę jako potwierdzenie autentyczności, ale jak się mocno przyjrzeć to pod warstwą białego lakieru prześwieca napis Roox.

Jak co to wal na priva.

Napisano

Im dłuższa tym bardziej się boisz o ramę? Przecież wysunięta będzie na stałą odległość, więc im dłuższa tym więcej siedzi w ramie i tym mniejsze prawdopodobieństwo pęknięcia. A swoją drogą to potrzeba tak długiej sztycy może być oznaką za małej ramy.

Napisano

Mam Meridę HFS 1000, i niestety pomiędzy 20" a 22" była bardzo duża różnica w długościach, dlatego zdecydowałem się na 20". Do tej pory miałem 400mm, na maxa wysuniętą, ale czuję, że dodatkowy 1 lub 2 cm wysunięcia by mi się przydały.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...