lliper Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Witam. Mam taki dylemat posiadam Ktm-a tombstone z 2007r z orginalnalnym napędem (suport - Shimano ES25 , Korba - Alivio, 42-32-22 z.). I moim problemem jest to że mam okazje kupić używany suport z korba w dobrym stanie (truvativ hotwizer) nie wiem jaka moja rama ma szerokośc mufy i długość osi. streszczając tą wypowiedz: Czy w moją ramę w ogóle będzie pasować jakiś suport truvaitv-a (obojętnie jaki) czy muszę szukać jakiegoś Shimano ?? P.S Sorka za taką dziwnie sformułowane pytanie ale nie wiem jak się o to zapytać. Z góry dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Szerokość mufy zmierzysz chociażby linijką - 68 lub 73mm. suport będzie pasował byleby tylko pasował szerokością do mufy. Długość osi zależy od korby. Jeżeli był z nią użytkowany, nie musisz się o nic martwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lliper Napisano 21 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Jaka szybka odpowiedz Ale to mam zmierzyć po zewnętrznej części czy wewnętrznej?? tylko zaraz mufa to jest szerokość prostopadle patrząc do ramy czy równolegle? To teraz jak mierze na suwmiarce to wychodzi poniżej 70mm niż powyżej czyli wejdzie czy nie wejdzie;p ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Na to pytanie nie potrafię odpowiedzieć. Musisz wiedzieć pod jaką mufę dostosowany jest suport. 68 czy 73mm. Skoro mówisz, że mufa ma mniej niż 70mm, potrzebujesz suportu 68mm. Drugi wymiar (długość osi) dopasowujemy do danego modelu korby, podobnie sposób mocowania. Jakby się jeszcze chcieć wgłębić, trzeba także znać typ gwintu, ale o to w MTB nie trzeba się za bardzo martwić. Z pewnością masz tam BSA (gwint angielski). To zresztą można wywnioskować po tym jaki suport miałeś wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 22 Lipca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Suporty Truvativa Hovitzer są dostosowane zarówno do muf 68mm jak i 73mm (przy 68mm dajesz 3 podkładki. przy 73 jedną). Długość osi dobiera się do korby, więc tu problemów nie będzie. Możesz śmiało kupować lliper . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lliper Napisano 23 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Wszystko pasuje jak trzeba nie było żadnego problemu 3 podkładki i działa jak ta lala. A mam jeszcze pytanko ma ktoś może do sprzedaży zębatkę to tej własnie korby?? Bo teraz mam 36 zębów i jest za duża coś mniejszego. Jak coś to pisać na gg 4430874 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.