matisso Napisano 21 Lipca 2010 Napisano 21 Lipca 2010 Witajcie, Poproszę o poradę, bo ilość informacji i opinii mnie przytłacza Aktualnie z tyłu mam jakąś Kendę 2.1 i kiedy przejechałem się w terenie na rowerze kumpla na 2.5' balonach, zapragnąłem i ja mieć coś większego - jak w tytule. Jeżdżę często (70% ?) po mieście, więc mam świadomość, że jest to nieco paradoksalne, ale jestem skłonny się pogodzić ze zwiększonymi oporami na rzecz komfortu jazdy na naszych dziurach i wybojach. Do tego wolę mieć dobrze spisującą się oponę w terenie, niż fajną na miasto. Jedyny warunek, to nie za miękka mieszanka, żeby to nie zeszło w pół sezonu. Cena? Ok 60-70 najchętniej. Zależy mi na czasie, bo w poniedziałek jedziemy w Beskidy Pozdrawiam, Matt
harry-peek Napisano 21 Lipca 2010 Napisano 21 Lipca 2010 schwalbe space dobrze Ci sie sprawdzi http://allegro.pl/item1097063279_schwalbe_space_24x2_35.html tania i solidna.
enduroriderPL Napisano 22 Lipca 2010 Napisano 22 Lipca 2010 WTB Motoraptor. W tej chwili nie znam cen, ale jeżeli ma być tanio to wersja COMP zbroja drutem (CIĘŻKA!) a jeżeli róznica w cenie nie będzie zbyt wysoka to wersja race zbrojona aramidem i z mieszanką DNA (znacznie lżejsza). Wesja super tania to coś z CST C-1388 Obydwa modele testowałem w Beskidach i były ok. CST bardzo dobrze sprawdziła się na przedzie. Jeżeli pogodziłeś sie z oporami powietrza to powinieneś pogodzić się z tym, że takie opony szybko się ścierają z uwagi na to, że są stricte terenowe i nic na to nie poradzisz
Artursx1 Napisano 22 Lipca 2010 Napisano 22 Lipca 2010 Maxxis High Roller 60a 2,5 -2,35 . Opony w mieszance 60a nie mają aż tak dużego oporu co 42a . Jednakże taka opona może nie zmieścić się w ramię , lub wchodzić na styk . Przy jeździe w błocie zapchana opona będzie tarła .
mane Napisano 22 Lipca 2010 Napisano 22 Lipca 2010 Tyle, że maxxis ma lekko zawyżoną rozmiarówkę i takie 2.35" jest realnie jak ~2.1, a 2.5" jak0 ~2.3. Popieram w/w high roller'a i od siebie polecam jeszcze tiogę factory dh 2.3" - twarda i wolno się ściera. A czy wejdzie w ramę - najlepiej zmierz ile jest miejsca na oponę w ramie. Factory 2.3" na obręczy 33mm ma 61mm szerokości w najszerszym miejscu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.