Skocz do zawartości

[gripy] Dartmoor Race 2010 vs. Dartmoor OZZY

JaniszMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Moje datmórry wytrzymały miesiąc jazdy  :) ....

Polecam Ci gripy ODI np Ruffian lub Rouge , dopłacić warto bo masz gripy na cały sezon lub dłużej ( moje Ruffiany , używane codziennie trzymają już sezon , są oznaki zużycia , ale jeszcze  napewo do tego sezonu wystarczą ) . 

Zachęciły mnie te gripy z powodu iż mój kolega przejechał na nich ponad 1,5 sezonu ;p Ale dziękuje za rade i podpowiedź, zaraz przepatrzę ich ofertę. Chociaż nie będę ukrywał zależy mi też aby były one chociaż z czerwonymi obejmami. Może też przyda się to że będę ich używał tylko i wyłącznie do jazdy amatorsko-rekreacyjnej w mtb.

pozdrawiam

Części dartmoora mają to do siebie, że zależy jak się trafi. Kumpel miał gripy 'ripper' i po 2 miesiącach były gładkie. Ja natomiast mam 'shadow' od jesieni zeszłego roku i tylko lekko się wytarły. Może trafiłem na lepszy egzemplarz, a może poprawili mieszankę gumy. W każdym razie jeśli już dartmoor to shadow.

No... tak jak napisałem :>

tzn. Race mają gumowe paski układające się wzdłuż ręki dzięki czemu jest miękko i dosyć komfortowo podczas jazdy bez rękawicy. Przy Ozzy przy dłuższych trasach jest katastrofa. Niewygodne, wżerają się itp. Tak skonstruowany 'wzorek'. Rękawice załatwiają sprawę. Kwestia też tego, czy jeździsz/zamierzasz jeździć w rękawicach, ale potwierdzam to co wyżej - Ozzy szybciej się wycierają.

Ujeżdzałem obie, więc wiem co mówię ;)

Aha... no i Race są szersze (dłuższe ?) więc i na większą 'łapę' przypasują. (bynajmniej ja takie miałem)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...