JaniszMTB Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Witajcie! Mam do was pytanie o treści takiej: Które chwyty lepsze, które dłużej mi posłużą? Do wyboru mam: Dartmoor Race 2010 Dartmoor Ozzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Moje datmórry wytrzymały miesiąc jazdy .... Polecam Ci gripy ODI np Ruffian lub Rouge , dopłacić warto bo masz gripy na cały sezon lub dłużej ( moje Ruffiany , używane codziennie trzymają już sezon , są oznaki zużycia , ale jeszcze napewo do tego sezonu wystarczą ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 21 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Zachęciły mnie te gripy z powodu iż mój kolega przejechał na nich ponad 1,5 sezonu ;p Ale dziękuje za rade i podpowiedź, zaraz przepatrzę ich ofertę. Chociaż nie będę ukrywał zależy mi też aby były one chociaż z czerwonymi obejmami. Może też przyda się to że będę ich używał tylko i wyłącznie do jazdy amatorsko-rekreacyjnej w mtb. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Części dartmoora mają to do siebie, że zależy jak się trafi. Kumpel miał gripy 'ripper' i po 2 miesiącach były gładkie. Ja natomiast mam 'shadow' od jesieni zeszłego roku i tylko lekko się wytarły. Może trafiłem na lepszy egzemplarz, a może poprawili mieszankę gumy. W każdym razie jeśli już dartmoor to shadow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Kup te dartmoor race . Osobiście używam je już od tond kiedy wyszły na rynek. Od tamtej pory nic się nie starły. Są bardzo miękkie ! Bardzo Polacem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 21 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Dobra chłopaki najwyżej zdecyduje ośmiornica... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RATM Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Dartmoor Race będziesz mógł z powodzeniem używać bez rękawic. Z Ozzy jest dosyć nieciekawie. W rowerze do XC mam Race i sobie chwalę, także polecam i Tobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 21 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 O właśnie jak to jest z nimi jeśli chodzi o użytkowanie w rękawicach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RATM Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 No... tak jak napisałem :> tzn. Race mają gumowe paski układające się wzdłuż ręki dzięki czemu jest miękko i dosyć komfortowo podczas jazdy bez rękawicy. Przy Ozzy przy dłuższych trasach jest katastrofa. Niewygodne, wżerają się itp. Tak skonstruowany 'wzorek'. Rękawice załatwiają sprawę. Kwestia też tego, czy jeździsz/zamierzasz jeździć w rękawicach, ale potwierdzam to co wyżej - Ozzy szybciej się wycierają. Ujeżdzałem obie, więc wiem co mówię Aha... no i Race są szersze (dłuższe ?) więc i na większą 'łapę' przypasują. (bynajmniej ja takie miałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 22 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Dzięki chłopaki. ;D Wiem już wszystko co chciałem wiedzieć. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.