bigcreative Napisano 21 Lipca 2010 Napisano 21 Lipca 2010 Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z moją DX2000, otóż zauważyłem, że włączając ją zdarza się, że latarka świeci raz ciut jaśniej a innym razem przygasa. Podejrzewam, że styki we włączniku nie stykają się zbyt dobrze bo lekkie poruszenie przyciskiem włącznika naprawia problem. Z tego co wyczytałem to włącznik da się rozebrać i to na części pierwsze, niestety ja nie potrafię tego dokonać. Miał ktoś z was podobny problem lub wie jak rozebrać ten felerny włącznik?
Stork Napisano 21 Lipca 2010 Napisano 21 Lipca 2010 Na moje to musisz napierając na gumkę wycisnąć blokadę trzymającą mechanizm włącznika od środka. Następnie rozebrać włącznik, spolerować blaszki stykowe (tak aby nie miały zadziorów), rozciągnąć sprężynkę, naprostować płaszczyznę boczną "cycka" metalowego pracującego na sprężynce. A tak w ogóle to nie ma na lampkę gwarancji żeby nie musieć się z tym samemu bawić?
bigcreative Napisano 24 Lipca 2010 Autor Napisano 24 Lipca 2010 Latarkę kupiłem na allegro od gościa (neolux_pl) nieco ponad pół roku temu, pisałem do niego, że mam taki problem i prosiłem o poradę jak sobie we własnym zakresie z tym poradzić, niestety nie raczył mi odpisać. Pewnie jakąś gwarancje dawał ale w to już nie wnikam, wole sobie poradzić samemu, tzn. z pomocą forumowiczów;) Zaraz zabieram się za rozbieranie...najwyżej jak go zniszczę to zrobię sobie włącznik ze spinacza, trudno się mówi:)
Rekomendowane odpowiedzi