tomekvolvo240 Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Witam, żona posiada w tej chwili rower Centurion Eve 300 24 biegach, przerzutka tył to Deore(Shimano CSHG40-8I, 11-32 8 zębatkowa kaseta) a przód Alivio (korba 3 rzędowa Shimano Alivio, 42/32/22) manetki Alivio na 8 rzędów.Łańcuch Shimano HG-40. Moje pytanie brzmi czy jest sens zmieniać kasetę łańcuch no i oczywiście manetki aby uzyskała 27 biegów. Co bym musiał zrobić. Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha09 Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Osobiscie nie jestem fanem 9-tek. Jezeli twoja zona nie jezdzi za duzo na rowerze a obecny naped nie jest zajechany to raczej nie oplaca sie przechodzic na naped 9 biegowy. Jezeli sie juz zdecydujesz to do wymiany masz manetki, lancuch i kasete. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekvolvo240 Napisano 21 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Osobiscie nie jestem fanem 9-tek. Jezeli twoja zona nie jezdzi za duzo na rowerze a obecny naped nie jest zajechany to raczej nie oplaca sie przechodzic na naped 9 biegowy. Jezeli sie juz zdecydujesz to do wymiany masz manetki, lancuch i kasete. micha09 mało jeździ około 150 km w 2 tygodnie wiec pozostanie w 24 biegach dziękuje za radę.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.