bikeman1 Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Witam Prosiłbym o doradzenie. Na poczatek troche wytycznych: moja waga 68-69kg, styl jazdy XC, maraton max 2-3 razy do roku. Maraton typu "mazovia". Preferuje dosc szybka jazde po lesie i szutrach. A teraz do rzeczy. Mam stare obrecze i szprychy, chcialbym je wymienic. Piasty mam ... chyba w miare ok, ale mam mimo wszytsko dylemat. Przod to XTR "960tka" chyba ( taka grafitowa ), tyl to Novatec na maszynach. Do zlozenia moich kol uzyje obreczy AlexRims XC Lite ( 440 gram ). I teraz pytanie, czy obecne piasty wymieniac np na super lekkie Boplighty Race, 260gr tyl i 120gr przod? Czy Boplighty wytrzymaja moja wage i moj styl jazdy? Czy lepiej pozostac przy obecnych piastach? Przy opcji piast Bop moglbym zaoszczedzic jakies 250gr na komplecie kól. Prosze o opinie w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.