damnbit Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Witam. Jak odkręcić tego rodzaju miskę??? Próbowałem już różnego rodzaju szczypce, klucze francuski i szwedzki, zostało spryskane wd i nawet nie drgnie. Bardzo proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 W imadło i kręcić ramą . Ja tak raz odkręciłem . Przy odkręcaniu warto zrobić większą dźwignie np rurą od odkurzacza(ofc.sztywną częścią ;p ) lub inną rurą około 2m tak dużo łatwiej idzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kardzio99 Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 spróbuj kluczem francuskim, lub tzw.żabko ja tak odkręcałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Welniak Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Też kiedyś maiłem podobny problem to z dość szerokiego płaskownika wyciąłem odpowiedni kształt, następnie w kilku miejscach przylutowałem owy "klucz" do miski. Nałożyłem na niego długą rurę. Poszło od strzała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damnbit Napisano 23 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Dzięki za rady. Wszystkie wypróbowałem, no może oprócz imadła. Zaskutkowała dopiero najbardziej prymitywna metoda, tj. przecinak + młotek. Okazało się, że gwint na misce był skrzywiony, dlatego też tak mocno trzymało na początku. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arik92 Napisano 23 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 A w którą stronę próbowałeś odkręcać tą miskę, ponieważ tam jest lewy gwint także trzeba odkręcać odwrotnie czyli w prawo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.