Skocz do zawartości

[stery] wianuszek - gdzie szukać

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

To mój 1. post na tym forum, bardzo mi miło...

Posiadam eleganckie stery cane creek - 1,5" z redukcją na 1.125". Bieżnie, miski w bdb stanie. Niestety wianuszek z dolnego łożyska został przez nieuwagę źle (krzywo) włożony do miski i dokręcony na maxa - w efekcie kompletnie się pogiął... Moje pytanie - gdzie mógłbym szukać takiego samego wianuszka - czy są w krakowie albo w internecie sklepy z elementami do łożysk, w których jest szansa dostać (dorobić) wianuszek (kuleczki mam). Dodam, że stery tego typu są dość drogie, więc mi zależy.

pozdrawiam, wojtek

Napisano

Jeśli się nie mylę to wianuszki powinny być w każdym rowerowym. U nas w małym miasteczku jest sklep raczej niezbyt bogaty w cokolwiek, a wianuszki zawsze dostałem.

Pozdrower.

Napisano

Hej.

Obdzwoniłem dużo sklepów i serwisów w Krakowie i Lublinie. Z wianuszkiem do 1,5 cala jest bardzo ciężko. Generalnie pasuje ze sterów BIG PIG lub BIG FAT PIG. Ale po rozmowie serwisanta z dystrybutorem albo z hurtownią dowiedziałem się, że jest już po sezonie i będą dostępne w przyszłym roku...

Także jakby ktoś z Państwa miał na zbyciu wianuszek z cane creek albo wyżej wymienionych w okolicach Krakowa to proszę o kontakt aaalata@interia.pl

Jak nie znajdę to złożę na samych kulkach (dokupiłem już kulki w odpowiednim rozmiarze).

pozdrawiam, wojtek

PS - dzięki za poprawienie tematu, na przyszłość będę pamiętał...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dzięki za radę.

Obdzwoniłem wiele sklepów i serwisów w Krakowie i Lublinie. Byłem również na Halczyna oraz w sklepie złożyskami na Opolskiej, gdzie podobno "różne cuda można czasem dostać". Niestety wianuszka nie udało się kupić (chociaż w Lublinie dawali szansę w Sierpniu...). Także złożyłem na samych kulkach. Działa na razie elegancko.

Przy okazji (nie wiem czy na forum mogę tak z nazwami sklepów polecieć) chciałbym powiedzieć, że spotkałem się z dużą pomocą (darmową)w kwestiach technicznych przy składaniu całego roweru w bikershopie, secesji i kornick serwisie, za co serdecznie dziękuję i polecam.

pzdr, wojtek

Napisano

Ja kupiłem niedawno Peugeota ze skręcanymi sterami, gdzie w dolnym łożysku nie było wianka tylko odpowiednio więcej kulek - mądry pomysł, tylko nie wiem czy poprzednich właścicieli czy producenta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...