Skocz do zawartości

[rower] Underground > Dobry dla początkującego ?

ReVeR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Udało mi się złapać za 450zł taki oto rowerek: http://allegro.pl/it...nderground.html

Niestety sprzedający nie zna się na rowerach i nie był w stanie wymienić firm poszczególnych części a z tego co widać na foto to :

- Rama Unibike Undergraund

- WIdelec RST dwupółka

- Przednie koło Rodi Disc Excalibur DH

- Kierownica Hussefelt

- Korba Deore

- przerzutki Acera

Opłacało się go brać za 450zł chociażby dla części ??

Chciałbym zacząć swoją przygode z Dirtem i Streetem

Napisano

Z dirtem mało wspólnego ma . Ale warto , piasta XT z tyłu , amor RST nie najgorszy na początek ale w dirt zdecydowanie nie ! Rower może zdawać się kradziony , sprzedawca nic nie wie , a wart sam jest więcej .

Napisano

Kradziony nie jest Sprzedawca kupił go miesiąc wcześniej też na allegro (widziałem aukcję) bo chciał go tylko do zwykłej jazdy ale nie odpowiada mu więc sam go też wystawił, a z tego powodu że sprzedawca się ne iorientuje w częściach itp. wystawił w takiej cenie ;)

A do streetu się nadaje ??

Napisano

Amortyzator 2półkowy , hebel z przodu , brak single speeda - to jego wady . Jak dasz SS i jednpółke , wywalisz hebel to da radę .

CO to jest ten Singel Speed ?? Ile jest wart ten 2 półkowy RST ?? Może bym go sprzedał i kupił jednopółkówke ??

Napisano

Single Speed to po ang , pojedyńczy napęd czyli de facto : jedna zębatka z tyłu i jedna z przodu . RST wart może 150 zł a amor do streetu 400zł jak nic .

Napisano

A tak do nauki Bunny, manuala i takich najprostszych rzeczy na razie chyba starczy ten RST ?? A w przyszłym sezonie sprawie sobie coś konkretnego do tej ramki.

Aha doczytałem że przednie koło to : Fuelta Airline 3

Czyli Rama, kierownica, koła, korba, piasty są jak najbardziej ok na początek ??

Napisano

Korba słaba na street . Na amorku można pośmigać na początku , ale xupa nie zrobisz już .

Xup nawet nie wiem co to jest :)

Jestem kompletnym laikiem w tym sporcie puki co wiem że podstawy to Bunny i manual ;)

Więc jak dla takiego zieleńca jak ja widze kupiłem dobry sprzęcik ;) Zapewne o wiele lepszy od tego NEXT'a czy Kands'a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...