rs8 Napisano 20 Lipca 2010 Napisano 20 Lipca 2010 Poszukuje amorka , powiedzmy do 300 zł i tu nasuwa się pytanie lepiej gorszy a nowy czy lepszy a użuwany , przeważnie jeżdze scieżkami leśnymi i troche asfaltem . I tak samo rama , lepiej uzywana czy nowa
Mod Team sznib Napisano 20 Lipca 2010 Mod Team Napisano 20 Lipca 2010 Najlepiej to używkę nabyć w dobrym stanie i w dobrej cenie (powiedzmy połowa ceny nowej części). Ale np. kupując na Allegro stanu nie możesz namacalnie sprawdzić i zawsze jest ryzyko. Ja tam 90% części mojego roweru tak kupiłem i raczej bez wtop. Oczywiście trzeba mieć na uwadze że np. używana rama będzie nosiła ślady tego używania takie jak rysy i obtarcia, to normalne i nawet jakbyś kupił nową to z czasem i tak byś miał ją w tym stanie. Jednak wszelkie pęknięcia dyskwalifikują ramę chyba że znasz dobrego spawacza i chcesz się w to bawić i podjąć ryzyko). Gorzej z amortyzatorem, bo nie wiadomo co w środku jest. Dobry sposób przy kupnie używek to obczaić opinie sprzedającego, no i jak ma większość pozytywnych i w dodatku dość często sprzedaje części rowerowe to można takiemu zaufać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.