Skocz do zawartości

[siodełko] pomoc w wyborze

ja7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

jestem zmuszony do zakupu nowego siodełka do roweru MTB.

Trochę poczytałem opini, poszukałem i wybrałem oto takie modele siodełek:

Selle Italia C2 Gel Flow

Selle Italia C2 Genuine Gel

Selle Italia XO Flow

SPECIALIZED Avatar

Siodełka szukam do ok 200 zł, do tego jeżdżę w pampersie, więc to też w pewien sposób przekłada się na komfort jazdy. Wiem, ze nikt nie powie mi, które będzie najodpowiedniejsze dla mnie ale może jakoś przynajmniej nakieruje.

Zastanawiam się także czy kupować siodełko z żelową wkładką czy też nie. Bo podobno miękkie siodełko na długie trasy też wcale nie jest bardzo dobre. Mylę się? Jeśli bez gelu to z podanych zostaje tylko X0 Flow.

Dziura po środku - lepsze "z" czy "bez"? Czy dziura potrafi przeszkadzać?

Proszę o Wasze wypowiedzi i sugestie.

Napisano

Jeżdziłem do niedawna właśnie na siodełku Specialized Avatar gel, chociaż ten mój to nieco starszy model. Zdecydowanie jest to najwygodniejsze siodło na jakim jeździłem. Moje ma akurat szerokość 143 mm. W sklepie przymierzałem też 130 mm, było ok ale szersze zdecydowanie bardziej mi podeszło w pierwszej chwili. Potwierdziło się wszystko w praktyce. Dziura na pewno nie przeszkadza a pozwala zapomnieć o jakimkolwiek ucisku na krocze. Siodełko już się trochę "wyjechało" i trafiło do roweru mojej dziewczyny a do mojego lada chwila trafi nowe siodło, oczywiście Specialized model Rival. Jak już trochę pojeżdżę to podzielę się wrażeniami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...