kardzio99 Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Witam. Jestem tu nowy i mam do was pytanie, jak naprawić tego rodzaju suport? O to zdjęcia: . Proszę o pomoc i wyrozumiałości, ponieważ jestem tu nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Musisz odkręcić to co trzyma oś (nie znam fachowej nazwy), ja to robiłem za pomocą młotek + śrubokręt, oczywiście są do tego dostępne odpowiednie klucze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lvkas Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Rozkręcić porządnie wyczyścić, kupić nowe śruty i założyć na smarze. Następnie ustawić odpowiedni docisk misek i dokręcić śrubę kontrującą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kardzio99 Napisano 20 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 jest jeden problem to czarne nie da się rozkręcić bo się rozwala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cebul08 Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Nie wiem co konkretnie się "rozwala", ale na moje oko, powinieneś zacząć od odkręcenia nakrętki kontrującej - tej czarnej z wytłoczonymi napisami na niej. Sądzę, że najprościej będzie jeśli zaniesiesz rower do serwisu. Wygląda, jakby stał długo nie przeglądany, więc gwinty suportu mogą być solidnie zapieczone, a bez odpowiednich narzędzi może Ci się nie udać dostać do środka. Suport od razu wymieniłbym na tzw. pakiet, tj. wkład z dwoma łożyskami maszynowymi. Koszt przyzwoitego zestawu to ok. 30 zł plus wymiana, a będziesz miał spokój na lata. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kardzio99 Napisano 20 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Był długo nie używany. Wielkie dzięki Świeżak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.