Klakierr Napisano 20 Lipca 2010 Napisano 20 Lipca 2010 Cześć! Mam pytanie czy SR SUNTOUR DURO DJD 130mm nadaje się do XC? Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tym amortyzatorem? Może ktoś może polecić coś innego? Za odpowiedzi będę wdzięczny.
cubus1992 Napisano 20 Lipca 2010 Napisano 20 Lipca 2010 Jeżeli chodzi o dobry amortyzator z przyzwoitym skokiem i dobrą jakością to polecam rock shox judy 3 . Ciężko je dostać w tej chwili ale są naprawdę bardzo dobre. Poszukaj jakiegoś rock shox-a na allegro może taki : http://allegro.pl/item1144959808_rock_shox_tora_sl_nowy_super_cena_wawa.html#gallery lub http://allegro.pl/item1155950312_rock_shox_reba_race.html
ttomii88 Napisano 20 Lipca 2010 Napisano 20 Lipca 2010 Jakis czas temu rowniez zadawalem sobie to pytanie. Zakupilem tego duro wlasnie do XC wiec juz co nie co moge powiedziec. Amortyzator dosc znaczaco zmieni geometrie roweru do Xc, jednym moze to odpowiadac innym nie, to kwestia idywidualna. Ja swojego duro w prosty sposob obnizylem o 3cm do skoku 100mm, jezlei ejstes zainteresowany w skrocie opisze Ci jak to zrobic. Po tej zmianie amortyzator wprost rewelacyjny do Xc, przycialem sprezyne zrobil sie bardziej czuly, tlumienie mi odpowiada a co najwazniejsze w XC amor nie do zajechania:))
Klakierr Napisano 20 Lipca 2010 Autor Napisano 20 Lipca 2010 Słyszałem wiele dobrego o tym amortyzatorze, właśnie że jest nie do zajechania, i łatwo go obniżyć. Czasem zjeżdżam ze szlaków w zdecydowanie cięższy teren, dlatego chce wymienić to seryjne padło kelly'sa (RST Gila TnL). ...i co najważniejsze nie jest taki drogi. ttomii88 - z którego roku masz Duro? Ja myślałem o 2010, lub 2009.
enduroriderPL Napisano 21 Lipca 2010 Napisano 21 Lipca 2010 Mam duro, które jeździ obniżone do 100mm. Od razu jedna kwestia: w nowym widelcu sprężyna zawsze nieco siada więc z cięciem spreżyny dałbym sobie na wstrzymanie przez pierszy tysiąc kilometrów. Jak obniżyć durnia i zalać go olejem znajdziesz u mnie na stronie, ale do niedzieli mam przerwę techniczną Jeżeli poszukasz na forum to znajdziesz moje posty, ale szybka konkluzja jest taka: widelec jest ok. Bez rewelacji, ale to jest potrzebne ma na wyposażeniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.