Skocz do zawartości

[rower] Trek Y22

gtsvectra

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

I jak,udało się zamontować hamulce? Daj jakieś foto z hamulcami,chętnie zobaczymy :voodoo:.

Hej

Po kupnie adaptera a2z (hayes 22mm na IS), okazało się, że zacisknie mieści się, ze względu na bardzo nachloną górną rurę wahacza

cd5b23ccc29c20c0med.jpg

3271cd3013aba8d4.jpg

Do wyboru było poszukać innego adaptera, lub zmienić koncepcję

Udało się odszukać w Toronto adapter w sam raz

b_s_Adapter_rear.jpg

Ogólnie polcam ich stronę,ponieważ mają mnóstwo różnych adapterów.

Adapter jest na PM, ja mam zacisk na IS, zakupiłem odpowiedni adapter, ale okazało się, że nawet przy zastosowaniu tarczy 203mm, tarcza tylko trochę wchodzi pomiędzy klocki, tak nie może być.

Na tą chwilę zleciłem w warsztacie ślusarkim wykonanie adaptera (zmierzyłem wszystko), jesli sie okaże, żee nie spełni on oczekiwać, czy teżnie będzie zbyt stabilny, pozostanie albo wymiana zacisku na taki z mocowaniem PM-może być dobrze, lub poszukiwania zacisku hayes 22mm wymiana klamkomanetek na klamki itd, tylko ostatnio sam zacisk sprzedał się na ebay.com za ponad 100$ :icon_wink: .

1185d407b194aee9.jpg

Sam rower jeżdzi, tylko na razie nie za szybko ze względu na brak hampla,

0fc0d8f09e346431.jpg

• Mod Team

Tobo ten drugi jest czerwony !! To zmienia całkowicie pracę zawieszenia no i jest szybszy niż inne :thumbsup:

A właścicielowi rowerków poleciłbym jeden prosty zabieg ... Skróć te sztyce wystające od dołu bo wygląda to arcy tragicznie. Jak bym widział rowery z tesco.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...