Skocz do zawartości

[trasy] nad morzem-co mozecie polecić ?

kubek20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Właśnie za tydzien wyjeżdżam nad morze. Możecie polecić mi jakąś fajną miejscowość z ścieżkami rowerowymi ? Mam rower do XC i takie trasy właśnie mnie interesują. Dystans: 20-25 km w jedną stronę lub pętla do 50 km. Dziękuję za odpowiedzi. Aha, i czy kendy karmy dadzą radę ?

Napisano

ja też wyjeżdżam nad morze i też z rodzicami:).A polecam Las smołdziński,Świnoujście,okolice Koszalina,ale najbardziej polecam Smołdzin 3 km do plaży takie zadupie:/,a 1km do sklepu :)

ja też wyjeżdżam nad morze i też z rodzicami:).A polecam Las smołdziński,Świnoujście,okolice Koszalina,ale najbardziej polecam Smołdzin 3 km do plaży takie zadupie:/,a 1km do sklepu :P

Napisano

Również polecam okolice Koszalina. Można jeździć dookoła jeziora Jamno ok. 35km lub w samych okolicach Koszalina. Przepiękne tereny. Nie wszędzie są ścieżki rowerowe, ale na niektórych trasach ruch jest niezbyt duży i jest w miarę bezpiecznie.

Napisano

Niewątpliwie trójmiasto daje różnorodne możliwości nie tylko rowerowe, używam też Karmy i można jeździć, jakkolwiek są i takie miejsca, gdzie endurak ma co robić :) Więc do mtb można polecić.

Ścieżek rowerowych jak na Polskę to sporo, płaskich tras w razie potrzeby też. Wyjeżdżasz kawałek z miasta i masz wieś, prawie kaszuby. W Koszalinie nie byłem, pewnie mniej rozrywkowo, ale niewątpliwie tam jest otwarte morze, a nie zatoka, to też różnica :)

Napisano

Warto także brać pod uwagę opcję podrzucenia "tam" lub "tam i z powrotem" roweru pociągiem. Bardzo rozszerza to możliwości. Np. z Koszalina ciuchcią do Kołobrzegu i powrót rowerem szlakiem wzdłuż wybrzeża. Albo z Gdyni pociągiem (lub tramwajem wodnym) na Hel i zjazd rowerem wzdłuż Zatoki. A może - co podpowiada "GdyniaBiker" - rower ciuchcią do Kościerzyny i powrót na kołach przez Kaszubski PK... Oczywiście na takie wypady preferowane są weekendy, bo wówczas można wieźć bicykl za złocisza (dotyczy np. PKP PR).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...