Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 11

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

dziś trasa: Dębica-Braciejowa-Głobikowa-Niedźwiada-Łączki Kucharskie-Ropczyce-Dębica.Trasa wyszła 63km i przy okazji dowiedziałem się że kombajn z czasów prl'u jedzie ok 14,5km/h :icon_wink: a na zjeździe do Niedźwiady 60km/h bez dokręcania. Trasa ciężka dla ludzia z nizinnego wrocławia :) pozdrower

gallery_110838_873_2038576.jpg

gallery_110838_873_285775.jpg

Dziś znów się lekko zarznąłem na trasach w okolicy Dębicy (parę fotek + ślad).Wyszło 55km. Było szutrowo, było błotnie, było ślisko, było asfaltowo. Dużo podjazdów po których czuje się mega zajechany :) niestety nie da się tylko pod górę jechać, co się wjechało trza było zjechać :whistling: ale później znów pod górkę- no i wmordewind coś pięknego :huh: . Jeszcze tylko do soboty a później znów powrót do płaskiego wro. pozdrower

• Mod Team

Ostatnio zmieniłem moje IRC Mythos XC 1.95 na pożyczone od kumpla Corratec Ground Grip 2,1/2,3, 1410g. Typowe klocki w teren. Indeks prędkości do 40km/h, potem uruchamia się system spowalniający :) Opory toczenia takie, że mam wrażenie jakbym ciągnął za sobą spadochron. Ale w terenie 100% kontroli nad rowerem. Jakiekolwiek uślizgi koła w zakrętach, nawet przy dużych prędkościach są do opanowania. Nawet na najbardziej stromych podjazdach nie ma mowy o utracie przyczepności tylnego koła. Jednak powrót do domu asfaltem niweluje te wszystkie plusy. Powiedziałabym, że te opony nadają się zdecydowanie bardziej do DH niż XC. Jeszcze kilka dni się pomęczę i wrócę do IRCów. Przez ostatnie 2 dni odpowiednio 63 i 62km, w tym trochę bardzo trudnego terenu, będącego fragmentem trasy Gryfa w Ostrowcu koło Wałcza. I wczoraj stuknęło 4kkm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...