Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 11

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

dziś 18km za to jakie :icon_mrgreen: i łatanie dętki

ps pozdrower dla wszystkich co mają sprzęt za setki tysięcy i nie śmigają bo im szkoda sprzętu :icon_wink: na w pogoda cudna i wymarzona

Sprzet jest po to zeby jezdzic, a jak sie zuzyje to znow radosc bo mozna kupic nowy, lepszy :)

wczoraj to ja biegówki wyciągnęłam z kąta :icon_mrgreen:

a trening rowerowy na trenażerze

ciekawe zjawisko przy okazji - jak jeżdżę w plenerze to po 2h mnie tyłek nie boli a jak w domu to boli po 15 minutach... znacie jakiś myk na to? :D

właśnie mam to samo... 2h w terenie bez problemu i nic mnie nie boli, a w domu to 20-30 min i tyłek mi odpada i w ogóle męczę się dużo szybciej itd.

dziś warunki były mega ciężkie ale generalnie bardzo pozytywnie, nie obyło się bez 2gleb co na warunki dziś panujące jest dobrym wynikiem - dystans 16km

gallery_110838_578_2029515.jpg

gallery_110838_578_1404852.jpg

przecierałem szlaki na wałach :devil:

jazda wysoce kadencyjna - panasy generalnie ok jak na taki wysoki i sypki śnieg ale lepiej im idzie na lekko ubitym

Ja dziś bawiłem się w porównywanie oporów toczenia tylnych piast XT oraz Hope Pro II.

Zamieniałem koła, rozpędzałem się do prędkości 14,5-15,2 km/h i przestawałem pedałować.

Tak kilkukrotnie i po zatrzymaniu mierzyłem odległość, którą przejechałem.

Na XT robiłem około 3-5 metrów więcej... :)

Poza tym, próbowałem wkładać zszywki między kasetę a bębenek i w przyszłym roku zastosuję ten patent :devil:

Zmiana miejsca dyslokacji rano, 14km z dyżuru na dyżur. Warunki pogodowe to pełen hard core - co prawda temperatura wzrosła do -8 st. C ale zasypało nas śniegiem no i niesamowicie wieje. Poranna śnieżna zawieja dostarczyła mi niezapomnianych wrażeń w jeździe całkowicie bez widoczności. :)

W końcu kliknąłem też zimówki - Schwalbe Ice Spiker 26x2,10. Mam nadzieję, że już w poniedziałek u mnie będą i nie zabiję się na śmierć do tego czasu. :)

rano założyłem starego, poczciwego bombowca-otwarta kąpiel olejowa lepiej sprawdza się w mrozach :icon_confused: później zmieniłem linkę tylnej zmieniarki (przedniej nie posiadam) i okablowałem maszynę systemem zamkniętym ;-) następnie przebrałem się i pojechałem terenem nad wrocławski bajkał wyszło mi jakieś 65km ostrego deptania w sypkim, miejscami ubitym śniegu- ciężko oj ciężko, wały po za narciarzami i biegaczami puste, później przez miasto na ND i bck. Dzień zamykam z przebiegiem 78km. Jak wychodziłem rano było -13*C a jak wróciłem jest -6*C - czas na izotoniki :wallbash:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...