Mam mały problem - chce się przesiąść na rower w drodze do pracy. Dosyć mam stania w korkach. Drogi mam w sumie 8 kilometrów i do wyboru - asfalt w towarzystwie samochodów albo lasem (z tym, że lasem trochę dłuższa droga, o około 2km). Teraz pytanie, co kupić? Budżet mam niewielki (500-600zł). Poza dojazdem do pracy raczej rzadko kiedy będę wsiadał na siodełko - niestety nie mam za bardzo czasu. Żeby była pełnia informacji to jeszcze dodam, że do pracy mam z górki, a do domu pod górkę
Pytanie
Gość Maciek
Witam
Mam mały problem - chce się przesiąść na rower w drodze do pracy. Dosyć mam stania w korkach. Drogi mam w sumie 8 kilometrów i do wyboru - asfalt w towarzystwie samochodów albo lasem (z tym, że lasem trochę dłuższa droga, o około 2km). Teraz pytanie, co kupić? Budżet mam niewielki (500-600zł). Poza dojazdem do pracy raczej rzadko kiedy będę wsiadał na siodełko - niestety nie mam za bardzo czasu. Żeby była pełnia informacji to jeszcze dodam, że do pracy mam z górki, a do domu pod górkę
I teraz tak - znalazłem coś takiego niedaleko mnie - http://sport.znajdzto.pl/rowery-i-osprzet,415/deblin-sprzedam-rower-xxtreme-rdx-gti,1278287.html i jako, że jestem laikiem to pytam - czy osprzęt jest ok? Czy będzie to wystarczająco wytrzymały sprzęt dla moich zastosowań? A może przerost formy nad treścią i wystarczy coś prostszego?
Będę wdzięczny za każdą sensowną odpowiedź i rady.
Pozdrawiam
Maciek.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.