pracowityidiota Napisano 19 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Witam, kupiłem niedawno rower (Kona Caldera z 2009), z tarczówkami hydraulicznymi. Po krótkim czasie używania przedni hamulec praktycznie przestał hamować. Tylny działa bez zarzutu. Hamulec raczej nie jest zapowietrzony (kumpel, który od dawna jeździ na tarczówkach powiedział mi, że wtedy powinny syczeć przy hamowaniu). Nie widać także żadnego wycieku płynu, więc nieszczelność raczej nie wchodzi w grę. Ktoś ma pomysł co może być nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal93 Napisano 19 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Syczeć? A możesz dociągnąć klamkę do samego gripa(kierownicy)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pracowityidiota Napisano 19 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal93 Napisano 19 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 A tył pewnie nie? Jak na moje to zapowietrzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
numerouno Napisano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 A tył pewnie nie? Jak na moje to zapowietrzony. Jestem posiadaczem hamulców BR-M575. Po około 200 km jazdy kiedy przedni hamulec był już w miare dotarty i działał sprawnie wymieniłem kierownice i mostek. Po tej czynności zauważylem radykalna zmiane jakosci dzialania hamulca . Wciskanie klamki (klamka nie wchodzi do końca - zostaje 1,5 cm od kierownicy) tylko zwalnia rower. Hamulcowi jakby brak sily do pelnego zablokowania kola przy tym glosno piszczy. rowniez odpowietrzanie ??? jesli tak to jak to w jaki sposob to zrobić. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.