p3m0 Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 Witam Wszystkich po zimie zrobily mi sie takie kosmiczne luuzy w kole ze ohoho . Gdy zmienialem korbe facet odrazu mi je zlikwidowal za free ; ) ale pojezdzilem pare dni i luzy sa <duzo mniejsze niz poprzednio ale sa > i co mam zrobic dokrecic na konusach ? nie da sie ; / help (luzy sa w tylnim kole)
Andrew Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 zamiast skupiać się na doborze emotikonek, napisz porządnie temat. O jaką piastę chodzi?
Przeor Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 Jeżeli piasta jest na konusach to nie rozumiem dlaczego się nie da. Piszesz, że facet w serwisie zlikwidował luzy a potem znowu się pojawiły. Najprawdopodobniej nie zna się na rzeczy albo jest niedokładny. Jeżeli dokręcisz konusy i porządnie je zakontrujesz (powtarzam porządnie!) to nie ma siły żeby luzy się pojawiły z powrotem.
nedvet Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 Nic nie da dokładne dokręcanie konusów i mocne kontrowanie jeżeli miska w piaście ma już rowek od kulek. Miałem to samo, u mnie już potem nawet nie dało sie dobrze ustwić konusów, bo albo był luz albo koło ciężko się kreciło. Najlepiej sprawidić czy nie ma na konusie i w piaście rowków. Jeżeli tak to pozostaje wymiana na pisty... najlepiej z maszynami:P
cubus1992 Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 . Jeżeli tak to pozostaje wymiana na pisty... najlepiej z maszynami:P spoko masz kolego pomysły jeżeli p3m0 ma koło, które od stania się rozkręca to bardzo opłaca się przeplecenie na nowe piasty ;p już lepiej kupić nowe kółka tak do 300 zł to kupisz takie, że ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.