Skocz do zawartości

[rower] Kands Stranger 2010r

ReVeR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Czy warto kupować ten rower do końca tego sezonu a w przyszłym wymienić pare części na nowe i lepsze ?? Jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o firmy itp. ale chciałbym rozpocząć zabawe z lekkim skakaniem więc na samym początku myśle nie będzie większej wysokości niż 1m...

Potrzebuję jak najtańszego rozwiązania na sam początek a w przyszłym sezonie już wymiena części na lepsze itd jeśli przy tym sporcie zostanę.

http://allegro.pl/item1142987160_aliminiowy_extra_dual_z_hamulcem_tarczowym_sprawdz.html

Lub może polecicie coś innego do 600zł ??

Napisano

Powiem tak więcej wydasz na wymianę części w tym rowerze niż na nowy rower .Do wymiany w tym rowerze jest wszystko amorek,Przerzutki,hamulce,manetki itd. ale niech inni jeszcze sie udziela.

Napisano

To może co do manetek, przerzutek itp będzie lepszy http://allegro.pl/item1146407864_next_monster_sram_5_0_dual_dirt_truvativ_ham_tarcz.html ??

Wiem że to tzw. makrokesze... ale póki co nie mam na czym jeździć a nie chce od razu wydawać 1500zł bo też nie wiem czy przy tym sporcie zostanę szukam takiego roweru do samych początków a jeśli się spodoba to bez problemu mogę w przyszłym sezonie wymienić amorek, hamulce, koła

W którym z tych rowerów jest więcej podzespołów na których da się dłużej pojeździć ??

Napisano

Więc nawet do nauki i najprostszych trików typu Bunny itd. muszę od razu wydać ponad 1tyś zł ??

Napisano

Więc nawet do nauki i najprostszych trików typu Bunny itd. muszę od razu wydać ponad 1tyś zł ??

Witaj,

Wcale nie musisz. Możesz kupić rower za 500 a kolejne 1500 wydać na rehabilitacje po tym, jak się połamiesz na tym rowerku. :icon_cool:

Pozdrawiam

Napisano

słuchaj mój pierwszy rower był taki mniej więcej jak na allegro. Największe gówno, amor się w ogóle nie wginał, przerzutki się zrypały po tygodniu, byłem kiedyś młody i głupi ale teraz na twoim miejscu brał bym kross sign, jak nie stać na nowego to już lepszy używany niż to ścierwo. Koledzy mają rację, kupisz to będziesz musiał wywalić 1500 na modernizację

Napisano

przerzutki SRAM 5.0 są naprawde takie złe ??

Poczytałem troszke o tym amorku MOZO SOUL-X i nie ma wcale takich złych opinii...

Napisano

Amorek to jakiś dziadunio rst ale na pewno lepszy niż marketowy MOZO :thumbsup:

Rama unibike czyli jak go nie będziesz katować to nic se nie złamiesz.

Napisano

Undergroundy to mocne ramy , a w ręcz bardzo mocne . Można katować śmiało . Tylko amora i napęd na SS zmień i masz dirtóweczke .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...