Skocz do zawartości

[rama] merida matts speed

fatalwalker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Zamierzam wymienić ramę i jako pierwszą brałem pod uwagę właśnie tą wymienioną w tytule z tej aukcji http://allegro.pl/item1149937083_sup...speed_bcm.html. W opisie podany jest rozm. 19.5" ale niżej wg. wymiarów wychodzi mi, że rama jest teoretycznie odpowiednikiem mojej 21", która jest dla mnie zdecydowanie za duża ...

Mam 178cm wzrostu i ok 82cm noga. Czy ta rama wymiarowo będzie odpowiednia dla mnie?

Dzięki

Napisano

Ja Ci powiem tak, mam dokładnie tyle samo wzrostu i podobnie jeśli chodzi o nogę. Najpierw miałem kupować 19", ale po przymierzeniu paru rowerków na 19" w sklepach stwierdziłem, że to za dużo. W końcu zdecydowałem się na 17" Accent El Nino i to był strzał w 10. Rama bardzo zwrotna, jajek sobie nie obijam przy spadaniu, na zjazdach jest komfort bo siodło schodzi w dół, a na podjazdach sztyca 350mm wystarcza spokojnie. Według mnie 19,5" dla Ciebie to za dużo, ale najlepiej podjedź do jakiegoś rowerowego i potestuj.

Napisano

Jeździłem na Scottcie Reflex kolegi rozm. 17" i Cube LTD pro 18" i wydają mi się troszkę za małe dlatego celowałem w 19". Chodzi mi bardziej o to czy rzeczywiście te wymiary z aukcji odpowiadają 19" bo mam ramę 21" rockrider 8.2 i ma prawie identyczne, a jest dla mnie za duża

Napisano

kurde mam podobna rame... ale u mnie rura podsiodlowa ma 46 cm i jest to rozmiar 18" wiec nie wiem jak ten koles to zmierzyl ze mu 19 cali wyszlo? jesli dobzre zmierzyl to ta rama to jest jakies 17,5". ja na mojej 18" przy wzroscie 182 cm czuje sie bardzo dobrze, jest zwrotna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...