greypl Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 Witam Ostatnio ponownie zacząłem śmigać na rowerku i po dobrych 7 latach wegetacji i odłożeniu do piwnicy Authora A gAng A.m przyszła mnie ochota na jazdę . Wiec od jakiegoś miesiąca jest już cross mongoose crossway 850. W moim przypadku rower sprawdza się super , zamontowałem bagażnik i staram się każda sprawę załatwiać na crossway - ju . Wakacje też nie obyły się bez sprzętu , wraz z dziewczyna i kolegom zrobiliśmy weekend pod znakiem piorytetowej jazdy na rowerach . Wymęczyłem sie jak za dawnych starych lat ale do rzeczy . Znaleźliśmy dobie trochę asfaltu pod góre , pojeździliśmy troche kole , jakies stopale , manuale itd. Mnie to troche słabiej wychodziło nie tak jak kiedys i tu zaczyna sie temat i pytanie . świetnie było - jakbym sie cofnął o te 7 lat i frajdy było masę Na jakis Mtb starych typów sztywnych bez żadnego amora jakoś się jeździło ale bez szaleństw ciągłe przyspieszając (nie zawsze) czasem dłuższy czasem krótszy dystans . Potem była jakaś reklamówka i co dziwne świetnie się jeździło na kole długo bez zmian prędkości ,ze sposobem skręcania bez użycia hamulca tylnego sam balans ciałem - Rower Fenomen . Sprawa pewnie sie tyczy geometria ramy ze bardzo prosto było wyczuć rower . Chodź jakieś skoki kończyły się pęknięciem widełek wymieniełem ich chyba z piec szt i innymi bolączkami nawet był plan rozebrać go na części i powkładać coś dobrego ale nie chciałem pakować w niego kasy bo było to nieopłacalne wiec podjąłem decyzje kupna roweru z wyższej pułki na tamte czasy . Potem był Author A-gang A.m 2003 14' fajnie sie sprawował w sprawach takich trialowych ale nie umiałem go wyczuć żeby sobie pojeździć na tylnym kole wydawał mi sie taki za długi za nisko mi sie siedziało . Wiec kończąc napaliłem się na jeszcze jeden rower do zabawy w dzisiejszej terminologii coś ala Street / dirt Wzrost 180 cm i ok 85 - 90kg . Trochę go złożyłem żeby mona było mniej więcej zobaczyć jak wyglądał i jaka miał rame kola są nieskręcone , widelec skrzywiony , brak osprzętu i łańcucha siodło dopasowane z jakiegoś innego i troche za wysoko aaa wtedy byłem trochę niższy 165 - 170cm (do street /dirt jaka powinna byc rama pod 180 cm ). Zdjęcia w towarzystwie crossów na 28 ' kolach. Moje propozycje : WHEELER Buddy http://allegro.pl/item1130074221_rower_dirt_street_wheeler_buddy_01_deore_nowy.html Mongoose FIREBALL http://allegro.pl/item1135549427_nowy_mongoose_fireball_dirt_street_tarcze_napinacz.html albo włożę to tego niebieskiego parę najtanczysz rzeczy zeby tak od czasu do czasu sie pobawic
kubuka Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 Aha, czyli chcesz kupić rower tak?? Bo nie przeczytałem zdania w którym to oznajmiasz. Moja propozycja to Kross SIGN DS http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=kross+sign+ds&price_from=1000&price_to=&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&city=&buy=0&listing=0&listing_sel=2&listing_interval=7&view=gtext&order=p&clear_cookie=0&change_view=Poka%C5%BC
greypl Napisano 23 Lipca 2010 Autor Napisano 23 Lipca 2010 dokłanie o takie cos mi chodzi obrazek z filmiku : co to za rower , rama i rower pod taki styl jazdy to street/dirt ?? nieumiem sprecyzowac . rower street pod osobe 180 cm jaki rozmiar naljepszy 16' - 17' dzieki z góry za odpowiedz
ziemian Napisano 23 Lipca 2010 Napisano 23 Lipca 2010 Z tego co widzę nie wiem czy dobrze poznaję ale to jest chyba KROSS SIGN DS2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.