Skocz do zawartości

[rower] Rower z promocji a lepszy od markowego ;)

greypl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Ostatnio ponownie zacząłem śmigać na rowerku i po dobrych 7 latach wegetacji i odłożeniu do piwnicy Authora A gAng A.m przyszła mnie ochota na jazdę . Wiec od jakiegoś miesiąca jest już cross mongoose crossway 850. W moim przypadku rower sprawdza się super , zamontowałem bagażnik i staram się każda sprawę załatwiać na crossway - ju . Wakacje też nie obyły się bez sprzętu , wraz z dziewczyna i kolegom zrobiliśmy weekend pod znakiem piorytetowej jazdy na rowerach . Wymęczyłem sie jak za dawnych starych lat ale do rzeczy .

Znaleźliśmy dobie trochę asfaltu pod góre , pojeździliśmy troche kole , jakies stopale , manuale itd. Mnie to troche słabiej wychodziło nie tak jak kiedys i tu zaczyna sie temat i pytanie . świetnie było - jakbym sie cofnął o te 7 lat i frajdy było masę :devil:

Na jakis Mtb starych typów sztywnych bez żadnego amora jakoś się jeździło ale bez szaleństw ciągłe przyspieszając (nie zawsze) czasem dłuższy czasem krótszy dystans . Potem była jakaś reklamówka i co dziwne świetnie się jeździło na kole długo bez zmian prędkości ,ze sposobem skręcania bez użycia hamulca tylnego sam balans ciałem - Rower Fenomen . Sprawa pewnie sie tyczy geometria ramy ze bardzo prosto było wyczuć rower . Chodź jakieś skoki kończyły się pęknięciem widełek wymieniełem ich chyba z piec szt i innymi bolączkami nawet był plan rozebrać go na części i powkładać coś dobrego ale nie chciałem pakować w niego kasy bo było to nieopłacalne wiec podjąłem decyzje kupna roweru z wyższej pułki na tamte czasy .

Potem był Author A-gang A.m 2003 14' fajnie sie sprawował w sprawach takich trialowych ale nie umiałem go wyczuć żeby sobie pojeździć na tylnym kole wydawał mi sie taki za długi za nisko mi sie siedziało .

agang.jpg

Wiec kończąc napaliłem się na jeszcze jeden rower do zabawy w dzisiejszej terminologii coś ala Street / dirt :D Wzrost 180 cm i ok 85 - 90kg .

Trochę go złożyłem żeby mona było mniej więcej zobaczyć jak wyglądał i jaka miał rame :) kola są nieskręcone , widelec skrzywiony , brak osprzętu i łańcucha siodło dopasowane z jakiegoś innego i troche za wysoko aaa wtedy byłem trochę niższy 165 - 170cm (do street /dirt jaka powinna byc rama pod 180 cm ). Zdjęcia w towarzystwie crossów na 28 ' kolach.

p1000532e.jpg

p1000539g.jpg

Moje propozycje :

WHEELER Buddy

http://allegro.pl/item1130074221_rower_dirt_street_wheeler_buddy_01_deore_nowy.html

Mongoose FIREBALL

http://allegro.pl/item1135549427_nowy_mongoose_fireball_dirt_street_tarcze_napinacz.html

albo włożę to tego niebieskiego parę najtanczysz rzeczy zeby tak od czasu do czasu sie pobawic :P

Napisano

dokłanie o takie cos mi chodzi

rowerzmtbstunt.png

obrazek z filmiku :

co to za rower , rama i

rower pod taki styl jazdy to street/dirt ?? nieumiem sprecyzowac .

rower street pod osobe 180 cm jaki rozmiar naljepszy 16' - 17'

dzieki z góry za odpowiedz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...