Skocz do zawartości

[Trasa] Rybnik - Międzybrodzia Bialskie

bjo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema

Pytanie jechał ktoś może z okolić Rybnika, Żor, Jastrzębia w kierunku na Międzybrodzie Bialskie/Tresną/Żar ?

Jeśli tak to jaką trasą ?

Rybnik - Żory - Pawłowice - Studzionka - Wisła Mała - Strumień - Landek - Bielsko-Biała - przez Przegibek - Międzybrodzia Bialskie. Trasa ok 100km.

Napisano

cześć,

mieszkam w Żorach i jechałem w tamte strony. Przez Wisłę Małą, Strumień potem Chybie i Landek. Tylko że skręcałem na Zabrzeg i z powrotem do Żor przez Pszczynę. Co chcesz dokładnie wiedzieć?

Napisano

Cześć

Dokładnie chodziło mi o sam "koniec" trasy, Przegibek czy może przez Kęty (dłużej ale chyba bardziej luźna).

Żory - Pawłowice, dwu-pasem czy jakąś boczną drogą jechałeś ?

Napisano

Staram się jeździć tylko bocznymi, niestety nie zawsze się tak da :)

Jadąc od drugiej strony, przez okolice Suszca, lasy kobiórskie i szlakiem na Pszczynę, będziesz miał bliżej na Kęty i mniej dróg głównych.

Kilka różnych wersji tras przez Przegibek i na górę Żar jest na portalu pedaluj.pl i bikemap.net, nie wiem czy sprawdzałeś ale na pewno będą pomocne.

Ja myślałem o tamtych okolicach, ale uwzględniłem sobie dojazd PKP do Bielska i na miejscu zwiedzić okolicę :P

Napisano

Staram się jeździć tylko bocznymi, niestety nie zawsze się tak da ;)

Jadąc od drugiej strony, przez okolice Suszca, lasy kobiórskie i szlakiem na Pszczynę, będziesz miał bliżej na Kęty i mniej dróg głównych.

Kilka różnych wersji tras przez Przegibek i na górę Żar jest na portalu pedaluj.pl i bikemap.net, nie wiem czy sprawdzałeś ale na pewno będą pomocne.

Ja myślałem o tamtych okolicach, ale uwzględniłem sobie dojazd PKP do Bielska i na miejscu zwiedzić okolicę :)

Nie, nie mam ambitny plan dojechać tam na rowerku :).

Dzięki za wszystkie wskazówki, można kiedyś się umówić na jakąś małą trasę. ;)

Napisano

Proponuję dojechać na Przegibek (ten nad Straconką w Bielsku) a dalej niebieskim szlakiem na Gaiki i Chrobaczą Łąkę. Przed Schroniskiem na Chrobaczej w prawo i asfaltem w dół do Międzybrodzia, przejechać zaporę w Międzybrodziu i skręcić w prawo, dojechać do czerwonego szlaku, który przecina linię W/N (pylony widać już na zjeździe z Chrobaczej). Końcówka czerwonym na Żar jest ostra ale przecież o to chodzi :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...