bjo Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 Siema Pytanie jechał ktoś może z okolić Rybnika, Żor, Jastrzębia w kierunku na Międzybrodzie Bialskie/Tresną/Żar ? Jeśli tak to jaką trasą ? Rybnik - Żory - Pawłowice - Studzionka - Wisła Mała - Strumień - Landek - Bielsko-Biała - przez Przegibek - Międzybrodzia Bialskie. Trasa ok 100km.
Pixell Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 cześć, mieszkam w Żorach i jechałem w tamte strony. Przez Wisłę Małą, Strumień potem Chybie i Landek. Tylko że skręcałem na Zabrzeg i z powrotem do Żor przez Pszczynę. Co chcesz dokładnie wiedzieć?
bjo Napisano 19 Lipca 2010 Autor Napisano 19 Lipca 2010 Cześć Dokładnie chodziło mi o sam "koniec" trasy, Przegibek czy może przez Kęty (dłużej ale chyba bardziej luźna). Żory - Pawłowice, dwu-pasem czy jakąś boczną drogą jechałeś ?
Pixell Napisano 20 Lipca 2010 Napisano 20 Lipca 2010 Staram się jeździć tylko bocznymi, niestety nie zawsze się tak da Jadąc od drugiej strony, przez okolice Suszca, lasy kobiórskie i szlakiem na Pszczynę, będziesz miał bliżej na Kęty i mniej dróg głównych. Kilka różnych wersji tras przez Przegibek i na górę Żar jest na portalu pedaluj.pl i bikemap.net, nie wiem czy sprawdzałeś ale na pewno będą pomocne. Ja myślałem o tamtych okolicach, ale uwzględniłem sobie dojazd PKP do Bielska i na miejscu zwiedzić okolicę
bjo Napisano 20 Lipca 2010 Autor Napisano 20 Lipca 2010 Staram się jeździć tylko bocznymi, niestety nie zawsze się tak da Jadąc od drugiej strony, przez okolice Suszca, lasy kobiórskie i szlakiem na Pszczynę, będziesz miał bliżej na Kęty i mniej dróg głównych. Kilka różnych wersji tras przez Przegibek i na górę Żar jest na portalu pedaluj.pl i bikemap.net, nie wiem czy sprawdzałeś ale na pewno będą pomocne. Ja myślałem o tamtych okolicach, ale uwzględniłem sobie dojazd PKP do Bielska i na miejscu zwiedzić okolicę Nie, nie mam ambitny plan dojechać tam na rowerku . Dzięki za wszystkie wskazówki, można kiedyś się umówić na jakąś małą trasę.
piaseq Napisano 22 Lipca 2010 Napisano 22 Lipca 2010 Proponuję dojechać na Przegibek (ten nad Straconką w Bielsku) a dalej niebieskim szlakiem na Gaiki i Chrobaczą Łąkę. Przed Schroniskiem na Chrobaczej w prawo i asfaltem w dół do Międzybrodzia, przejechać zaporę w Międzybrodziu i skręcić w prawo, dojechać do czerwonego szlaku, który przecina linię W/N (pylony widać już na zjeździe z Chrobaczej). Końcówka czerwonym na Żar jest ostra ale przecież o to chodzi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.