Skocz do zawartości

[Dętki] Jakie kupić do Unibike Fusion

MegaMoc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Potrzebuje kupić detke do Unibike Fusion (ma to byc dętka zapasowa na wyjazd) ... nie znam sie totalnie na tych wszystkich numerach detek, rodzajach wentylów itp ....

Jesli chodzi o mój rower to posaida on standartowe obrecze i opony, czyli:

obręcze - RODI AIRILNE 1 / CNC / CZARNE

opony - SCHWALBE SMART SAM / 26X2.10

Prosił bym Was o pomoc, o nakierowanie jakie dętki kupic .... bede wdzieczny za wszelkie odpowiedzi

Pozdrawiam

Andy

Ps. pozdrawiam adminów ;] / mam nadzieje ze ten post juz nie zostanie usuniety ;]

Napisano

Sprawa jest bardzo prosta. Dętka musi mieć 26" na 2.1 cala. Jeśli nie zależy Ci na gramach to taka będzie dobra. Pasuje do każdej opony 26 cali, która ma bieżnik od 1.75 cala do 2.125. Schradder to wentyl samochodowy (można napompować na stacji), a Presta to rowerowy. Moim zdaniem Schradder będzie bardziej uniwersalny

Napisano

nie jestem pewien czy nie ma tam wentylu typu presto. (przynajmniej tak bylo w expercie) wiec na to tez musisz zwrocic uwage. zobacz to i porownaj ktory masz wentyl : http://www.rowerowy.bialystok.pl/index.php?art=16

zeby sie nie okazalo wentyl nie chce przejsc przez otwor w obreczy ;D :(

a i jeszcze jedno obejrzalem fotki i one wygladaja jak stozkowe. znaczy profil aero (chyba jakos tak)

nie wiem czy sie nie myle ale jezeli tak jest to potrzeba dluzszego wentyla bo bedzie problem z pomopowaniem - mialem kiedys cos takiego irytujace jak nie wiem co.

pozdrower

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...