RedBaron Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 Cześć Mam rower crossowy Author Zenith.. Byłem w sklepie rowerowym Authora żeby se kupić rogi do kierownicy, a tam za kawałek aluminiowej rurki krzyczą od 50 zł po 70 zł lub więcej więc odpuściłem. Wczoraj byłem w jakimś markecie typu tesko no i tam były rogi za 9zł aluminiowo stalowe, fajnie wyprofilowane i nie duże. Spodobały mi się to kupiłem Zamontowałem se do roweru i jest Git I tu pytanie do Was czemu w sklepie rowerowym te rogi są tak drogie, i jaka jest różnica między takimi rogami za powiedzmy 50 zł a tymi za 9 zł, oprócz niewielkiej różnicy w wadze, bo przecież te i te równie dobrze spełniają swoją funkcje.. No i na koniec czy warto za taki bzdet zapłacić w sklepie rowerowym 60 do 70 zł i czemu ?
arroyo Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 Waga, wygląd, marka. W tenisówkach można chodzić, a jednak każdy woli adidasy.
tobo Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 jeśli na twoje oko rogi z marketu są wykonane podobnie/tak samo jak te sklepowe, mają podobną wagę, podobają ci się - to wg mnie nie ma uzasadnienia by kupić rogi w normalnym sklepie. rogi marketowe co do minusów: - nawet jeśli wyglądają podobnie/identycznie jak rogi firmowe, jeśli są kolorowe, to farba/anoda MOŻE być położona na nich gorzej i szybciej kolor stracą - śruby mocujące rogi MOGĄ być gorszej jakości, mogą szybciej/mocniej rdzewieć, mogą być ogolnie bardziej miękkie, same śruby jak ich gniazda. to źle wpływa na możliwosć/jakość zamocowania. śruby jednak nie są elementem integralnym rogów, można je wymienić. żeby cie jeszcze bardziej zdegustować to ci napiszę, że popularne rogi boplight występują z logo: pro, smica, contec, accent, scott i wiele wiele innych; to logo (nic więcej) powoduje że rogi te można kupić od 50 do chyba 200 zł, tylko dlatego, że znajduje się na nich logo scott jedyne róznice jakie wpadły mi w oko, to inne śrubki w rogach accenta.
stefan2810 Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 Tak samo jak buty czy inne rzeczy. Idź na bazar i kupisz popularne na lato japonki za 10zł a idź do galerii handlowej i take same tylko że w innym kolorze i ze znaczkiem adidas, nike, puma itp. kupisz za wielokrotność ceny z bazaru. Podobnie z rogami. Niby niczym się nie różnią dla przeciętnej osoby a jednak. Minimalne zmiany + logo = kilka razy większa cena
ugupu Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 Części i akcesoria rowerowe kupuję w sklepie rowerowym z tego powodu z jakiego chleb i masło kupuję w spożywczym.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.