Skocz do zawartości

[zdrowie] Ból w dłoniach

Daro73

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem czy się starzeje ale nie mogę sobie poradzić z uciążliwą przypadłoscią. Otóż nawet po krótkiej 5 km jeżdzie zaczynają mnie boleć ręce ale nie palce tak jak miałem kiedyś po kilku godzinach jazdy lecz ból czuję w nadgarstkach

W sprzęcie nic nie zmienialem praktycznie od kilku lat, jedyną zmianą była wymiana siodełka ale na identyczne

Kiedyś na tym rowerku potrafiłem zrobić kilkaset km, teraz po kilku mam juz dośc

Poradzcie coś z czym można pokombinować

Napisano

Może siodło jest teraz bardziej do tyłu przesunięte i cały ciężar leży na rękach i dłoniach ??? Jak myślicie ???

Napisano

Może siodło jest teraz bardziej do tyłu przesunięte i cały ciężar leży na rękach i dłoniach ??? Jak myślicie ???

Siodełko jest w tej samej pozycji co stare, spróbuje je przesunąć w przód i potestować. Mam pytanko odnośnie ustawienia sztycy podsiodłowej, czy namierne wywindowane siodełko w górę może spowodować także nadmierne obciążenie dla rąk????

Kierownicę po wymianie na giętą razem z mostkiem i chwytami mam od kilku lat

Napisano

Hmm szczerze mówiąc mam podobny problem bo kupiłem rower który ma rame 20cali a ja sam mam 175cm i czasem występują bule pleców i rąk ale zdążyłem przywyknąć ;] No chyba tak na jasną logikę to jak siodło wyżej to ciężar idzie na ręce i postawa rowerzysty nie jest wyprostowana tylko pochyła ; ]

Napisano

Zmieniłem kąt siodełka, nie wiem ale dopiero teraz zauważyłem że przód siodełka opadał do dołu, po zmianie jest lepiej ale na 100% będe wiedzial jak zrobię parę km

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...