Photomefik Napisano 18 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Witam. Potrzebuje pomocy mam do zakupienia 2 różne manetki a mianowicie Shimano-SL M590 2010 w cenie 80 PLN - tydzień jazdy oraz Shimano-SL M660 SLX w cenie 150 PLN. nowe Co bardziej polecacie ??? rower mam posadzony na korba SLX i przerzutki XT wszystko sezon 2010. Prosze o pomoć poniżej linki do Manetek. Shimano-SL M660 SLX - http://centrumrowerowe.pl/09603062056/Shimano-SL_M660_manetki_SLX_3x9RZ_/Produkt.aspx Shimano-SL M590 - http://centrumrowerowe.pl/004609/Shimano-SL_M590_czarne_3x9_manetki_DEORE_2010/Produkt.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 18 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Hmm... W zimę stałem przed identycznym wyborem. Deore - 130zł, SLX - 150zł. Wybrałem Deore, ponieważ bardziej mi się podobały. Różnice w pracy - brak. Wybór należy do Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Photomefik Napisano 18 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Mi się bardziej podobają SLX no ale jest różnica 70 zł to już troszkę jest, i dlatego właśnie mam bardzo wielki dylemat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 18 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Jeżeli nie jest to zakup wymuszony sytuacją (np awaria), to poszukaj i doskładaj do manetek XT. Sam kupowałem je początkowo z bólem(cena), ale działają tak, jak każdy je opisuje, czyli rewelacyjnie. W innym przypadku bierz Deore, bo chyba nie ma wielkiej różnicy między nimi a SLX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BorisDime Napisano 18 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 potwierdzam, slx'y pod względem pracy nie różnią się od deore, więc albo deore albo xt, bo co jak co ale do manetek xt warto dozbierać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Photomefik Napisano 18 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 No tak tylko XT z 2008 roku kosztuje 250 zł to już troszkę większa kasa a ja już dość sporo wydałem w ten rowerek. jeszcze w przyszłym sezonie mnie czeka zmiana ramy i zakup tarcz... bo już w tym nie wyrobie z kasa. a teraz to awaria bo moje stare manetki odmówiły współpracy z nowym sprzętem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 18 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Mam SLX i dla mnie to dość kiepskie manetki . Współpracują z przerzutką Deore XT shadow . Manetki mają dość duży skok jałowy , po glebe i uderzeniu o ziemię przestał działać wyświetlacz , teraz go naprawiłem ale manetka chodzi dość ciężko . Już ją raz rozbierałem i smarowałem na nowo . Są dość wygodne w obsłudze , ale męczy mnie ten duży skok jałowy cyngla . Do Deore 2010 porównania nie mam , na jednym z for czytałem że skok jałowy został zmniejszony , ile w tym prawdy to nie wiem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 18 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Odrobine bardziej "wyraziste" są slx'y, choć obie są takie sobie... pstryknięcie nie jest dobrze zasygnalizowane, manetki nie chodzą też za lekko. są w wielu rowerach treka i garego i nie przepadam za nimi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 18 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 No tak tylko XT z 2008 roku kosztuje 250 zł to już troszkę większa kasa a ja już dość sporo wydałem w ten rowerek. jeszcze w przyszłym sezonie mnie czeka zmiana ramy i zakup tarcz... bo już w tym nie wyrobie z kasa. a teraz to awaria bo moje stare manetki odmówiły współpracy z nowym sprzętem. Mnie udało się upolować zdjęte z roweru po minimalnym przebiegu, za 150zł, więc warto poszukać, tyle, że raczej zimą niż w sezonie. Swoją drogą, dzisiaj bym się nie zastanawiał i dołoży nawet to 100zł, bo praca jest naprawdę sporo lepsza niż w niższych grupach, dodatkowo można przerobić ich działanie na takie samo, jak w XTR, sposób opisany jest na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Welniak Napisano 18 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Przy wyborze Deore lub SLX, nie opłaca się dopłacać do SLX-a, chyba, że chcesz mieć pełną grupę SLX. Dopłacać warto dopiero do manetek XT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.