rogas81 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Czesc. Szukam roweru dla zony do okolo 4000zl. Mieszkamy w UK i mam okazje kupic rower do £1000 w ramach programu rzadowego gdzie zaplace o 40% mniej i w zerowo oprocentowanych ratach na 12 miesiecy. Ja okolo 5 miesiecy temu kupilem Speca stumpjumpera fsr wiec posiadam rower i skorzystam zeby kupic cos dla zony. Pierwszorzedna sprawa jest montaz fotelika dla dziecka, bo do fulla niema mozliwosci zamontowania. Chociaz bym wolal zeby sie dalo, bo jadac gdzies na wycieczke bede musial zonie oddac speca, a sam jechac jej rowerem z fotelikiem, bo sama boi sie jechac z dzieckiem w foteliku. Program ktory nam podali w firmie glownie akceptuje siec sklepow "Halfords", uzytkownicy z UK pewnie wiedza o co chodzi, jest bardzo maly wybor rowerow i maja swoje marki. Ale znalazlem cos ciekawego w tym sklepie w dobrej cenie £699: http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_catalogId_10151_productId_746529_langId_-1_categoryId_165499#dtab Zastanawialem sie rowniez nad trekiem 6300wsd http://www.trekbikes.com/uk/en/bikes/women/mountain/6300wsde/ ale £150 wiecej i niewidac zeby byl znaczaco lepszy. Czy jest duza roznica miedzy rowerem damskim i meskim, poza siodelkiem?? Prosze o pomoc jak dobrze dobrac rower pod fotelik dla dziecka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 18 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Witaj, Zacznę od końca. Siodełko jest najmniej ważnym, podobnie jak malowanie, elementem różniącym rowery dla pań i panów. Podstawową różnicą jest rama, a ściśle rzecz biorąc, jej geometria.Inne są kąty ramy, inne długości rurek oraz niższy tzw przekrok. Jeśli zaś chodzi o rower, moim zdaniem powinieneś wybrać Treka, choć ten Boardman wydaje się być nieźle skompletowany. Jednak co rower markowy, to markowy. Trek ma lepszy napęd, lepsza ramę i jest ogólnie lepszy, moim zdaniem oczywiście,choć na papierze niewiele można temu drugiemu zarzucić. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 18 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Trek jest OK, sam mialem kupic Fuel EX9, ale 6300wsd ma linki na ramie idace do przedniej przerzutki co przeszkadza w zalozeniu fotelika. http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_catalogId_10151_productId_716885_langId_-1_categoryId_165476 Moze przy okazji ktos opisze jak wyglada sprawa z tymi fotelikami, czy lepiej na bagaznik, czy z pretami do ramy? A co do roweru to moja zona by jezdzila i takim za £100, ale to ja musialbym go co chwile naprawiac. Wydaje mi sie ze ten Boardman chociaz nie jest tak prestizowy jak Trek, ma w miare przyzwoity osprzet, gorszy naped od Treka ale lepszy amortyzator. Czekam na propozycje moze inna marka, glownie chodzi o to zeby dalo sie fotelik podpiac. Z 80% bedzie to jazda po asfalcie, myslalaem o treckingowym rowerze, ale ma tak cienkie kola i jest bez amortyzacji ze sobie niewyobrazam zjazdu z kraweznika, ja 85kg i jeszcze dziecko w foteliku. Lepiej chyba w gorskim pozmieniac opony:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 18 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Podstawowa zaleta tego Boardmana to powietrzny amor. Żona pewnie jest lekka, więc w Torze pewnie trzeba będzie wymienić sprężynę. W Reconie będzie trzeba tylko napompować mniej powietrza. Co do fotelików to nie mam pojęcia, bo nigdy z nimi nie jeździłem. Dla mnie cena tych rowerów jest trochę przesadzona bo za 3,5k zł w PL dostanie się lepszy osprzęt przy podobnym amorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 18 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Dzieki. Niemam zamiaru wymieniac sprezyny, zona wazy 50 kg przy 170cm wzrostu, ze recon bedzie ok. Dla mnie cena jest w miare, bo przy koszcie £700, ja zaplace £411 i to w ratach na 18 miesiecy. Jak podobieralem dla zony oswietlenia, kask, zapiecia, liczniki, itd. wyszlo mi kolo £920 z czego ja zaplace £540. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 22 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Wyslalem aplikacje i czekam teraz na czek zeby kupic rower. Znalazlem jeszcze jeden rower, tyle ze meski, ale X0, X9, Stylo, Reba, tylko ze jest meski i jezeli go wezme niedokupie rzadnych akcesori. http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_catalogId_10151_productId_502013_langId_-1_categoryId_165499 Co do akcesori myslale, zeby kupic dwa zapiecia U-lock Abus Granit 54 albo Kryptonite New York, moze ktos mial do czynienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.