Skocz do zawartości

[amoryzator] RS Dart 3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem nowym użytkownikiem na forum, więc witam was wszystkich. 1 lipca zakupiłem rower Kross A6 Disc 2009. Mimo upałów troszkę jeździłem po lasach, aż dziś doszedł mnie niepokojący odgłos przedniego amortyzatora. Słychać takie drobne stuknięcie w momencie gdy pracy amortyzatora. Wydaje mi się, że to sprężyna. Niestety nie jestem pewien. Oznacza to uszkodzenie amortyzatora, wyciek oleju? I dlatego zaczęło "coś stukać". Nie skakałem po żadnych hopkach, jada była rekreacyjna.

Prosiłbym was o odpowiedź. Ewentualnie jakiś amator sportów rowerowych w Toruniu, mógłby zerknąć, i coś doradzić. Oczywiście rower będzie trzeba oddać na serwis, ale nie chciałbym żeby wciskali mi jakąś ściemę z powodu że jestem zielony w tym temacie. Dlatego wolałbym wiedzieć co jest nie tak.

Pozdrawiam:)

Napisano

heniekkrol Tak dokładnie o to mi chodziło, widzę po tam tamtym temacie, że też miałeś podobny problem. Dzięki za linka.

Skoro to nic poważnego i nie popsuje mi to amorka to będę jeździł z tym dalej. Napisałeś tam, że masz mały wyciek przy regulacji tłumienia odbicia. Obejrzałem właśnie dokładnie wszystko i troszkę tłustawo też tam mam, ale to już chyba inny powód? Czy udało Ci się to zdiagnozować?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...