makoleon Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 Witam, wszystkich. Do tej pory miałem porządnego roweru. W końcu jednak dojrzałem do zakupu lepszego roweru (szkoda, że dopiero przed 5. rokiem studiów;-)) A więc do rzeczy. Przejrzałem forum i doszedłem do wniosku, że najlepszym dla mnie rowerem będzie rower crossowy. Rok temu miałem okazję pojechać na dwie wycieczki (40 i 80km) Unibikiem Viperem kolegi i byłem bardzo zadowolny. Z tego, co czytałem na forum w swojej kategorii cenowej wielu forumowiczów go poleca. Wypatrzyłem też sklep w Warszawie, gdzie mógłbym go kupić i już jestem na niego prawie zdecydowany. Jednak chciałbym prosić o poradę, czy nie zainteresować się czymś innym. Czytałem m.in. o Romecie RX-500, ale jakoś bardziej ten Unibike mnie interesuje. A więc prosiłbym o podanie jakiś alternatyw dla tego roweru w kwocie tak do 1800zł, bo nie chciałbym wydać więcej, gdyż póki co mam do wydania max 2000zł, ale kupiłbym też błotniki, licznik, pompke, narzędzia, plecak i inne akcesoria. Przy okazji mam też inne pytanie, co do tego Unibike - czy rama 19' będzie dobra (ja 179cm i 72kg). Jak już wspomniałem, jeździłem na na Viperze kolegi, rama 21' i mam wrażenie, że jak dla mnie chyba lepsza będzie mniejsz rama, tylko czy aż 2 cale, to nie za dużo? Dziękuję z góry za każdą odpowiedź
Iven Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 rowery Unibika charakteryzują się najlepszym stosunkiem ceny do jakości.Sam jeżdzę crossem wcześniej zethosem , obecnie xenonem i zawsze przed każdym wyborem stałem przed dylematem, czy szukać czegoś "firmowego", czy pozostać przy najlepszym osprzęcie , za najlepszą cenę , z ciut mniej "lanserskim " napisem na ramie. Zawsze zwyciężał rozsądek i nigdy nie żałowałem Jeśli chodzi o rozmiar ramy to ja tak się składa mam również 179cm wzrostu, lecz ważniejsza jest tu długość nóg, u mnie odległość od ziemi do krocza wynosi 79cm , wybrałem ramę 19 cali i jest optymalna
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.