mucios92 Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Mam do was takie pytanko na które tarcze lepiej sie zdecydować ? Mam okazje kupic za nie duza cene koła z piastami pod centerlcok ale jakos mnie nie przekonują. czy sa jakies róznice pomiedzy centerlockiem a IS ? prosze o porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Centerlock jest bardziej uniwersalny, z adapterem można założyć tarcze na 6 śrub, a nawet Avidy sa już pod Centerlock. W drugą stronę niestety to nie działa (czyli na IS nie założysz CL) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 17 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Tak własnie widzialem, ze ludzie pisza ze tylko shimanowskie hample pod centerlock, a moj kolezka smiga na avida j7. a jak wogole z wytrzymaloscia itp, itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lbx Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Spotkałem się z opinią że skrzywione tarcze pod CL trudniej naprostować, czy też wyeliminować bicie spowodowane nierówną powierzchnią styku (ale to tylko plotki.... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Z wytrzymałością czego ?, bo same piasty na pewno nie są mniej wytrzymałe, a tarcze CL na pająku nie gną się bardziej niż bez pająka pod IS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 18 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Jeszcze jedna zaleta CL - ściąganie trwa kilka sekund w przeciwieństwie do IS. Mam CL + adapter i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Ja też śmigam na Avidach, tyle, że z Avidowskimi tarczami XX pod Centerlock . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Jeszcze jedna zaleta CL - ściąganie trwa kilka sekund w przeciwieństwie do IS. Mam CL + adapter i jest ok. Faktycznie niesamowita zaleta, a ile razy w sezonie zmieniasz tarcze? Te argumenty to mi raczej przypominaja gdybanie z serii 'no coz mam co mam i to trzeba chwalic' CL IMO takie dziwadlo wsrod tarcz, ciezkie i zero wyboru. No chyba ze wszyscy oprocz sh i avida myla sie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 19 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 kupilem juz crossride z CL , temat do zamknięcia xD pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Wiadomość wygenerowana automatycznie Ten temat został zamknięty przez moderatora/administratora. Powód: Problem rozwiazany Jeżeli nie zgadasz się z zamknięciem tego tematu, prosimy użyć przycisku RAPORT dla tego tematu. Ekipa moderująca rozważy Twoją propozycję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.