mucios92 Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 Mam do was takie pytanko na które tarcze lepiej sie zdecydować ? Mam okazje kupic za nie duza cene koła z piastami pod centerlcok ale jakos mnie nie przekonują. czy sa jakies róznice pomiedzy centerlockiem a IS ? prosze o porady.
Rulez Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 Centerlock jest bardziej uniwersalny, z adapterem można założyć tarcze na 6 śrub, a nawet Avidy sa już pod Centerlock. W drugą stronę niestety to nie działa (czyli na IS nie założysz CL) .
mucios92 Napisano 17 Lipca 2010 Autor Napisano 17 Lipca 2010 Tak własnie widzialem, ze ludzie pisza ze tylko shimanowskie hample pod centerlock, a moj kolezka smiga na avida j7. a jak wogole z wytrzymaloscia itp, itd.
Lbx Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 Spotkałem się z opinią że skrzywione tarcze pod CL trudniej naprostować, czy też wyeliminować bicie spowodowane nierówną powierzchnią styku (ale to tylko plotki.... )
Rulez Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 Z wytrzymałością czego ?, bo same piasty na pewno nie są mniej wytrzymałe, a tarcze CL na pająku nie gną się bardziej niż bez pająka pod IS.
Timon92 Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 Jeszcze jedna zaleta CL - ściąganie trwa kilka sekund w przeciwieństwie do IS. Mam CL + adapter i jest ok.
Rulez Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 Ja też śmigam na Avidach, tyle, że z Avidowskimi tarczami XX pod Centerlock .
1415chris Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 Jeszcze jedna zaleta CL - ściąganie trwa kilka sekund w przeciwieństwie do IS. Mam CL + adapter i jest ok. Faktycznie niesamowita zaleta, a ile razy w sezonie zmieniasz tarcze? Te argumenty to mi raczej przypominaja gdybanie z serii 'no coz mam co mam i to trzeba chwalic' CL IMO takie dziwadlo wsrod tarcz, ciezkie i zero wyboru. No chyba ze wszyscy oprocz sh i avida myla sie....
mucios92 Napisano 19 Lipca 2010 Autor Napisano 19 Lipca 2010 kupilem juz crossride z CL , temat do zamknięcia xD pozdr.
1415chris Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 Wiadomość wygenerowana automatycznie Ten temat został zamknięty przez moderatora/administratora. Powód: Problem rozwiazany Jeżeli nie zgadasz się z zamknięciem tego tematu, prosimy użyć przycisku RAPORT dla tego tematu. Ekipa moderująca rozważy Twoją propozycję.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.