Skocz do zawartości

[hamulce] Klocki do podstarzałych V-braków

scarab

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Odkurzyłem ostatnio starawy rower, wypada między innymi wymienić w nim klocki, sęk w tym, że hamulce to wprawdzie V-brake, jednak z klockami jak w cantileverach (Shimano STX RC V-brake). Jest szansa do tego dostać jakieś lepsze klocki niż niefirmowe za 6zł? Póki co nic innego nie znalazłem, w rowerku mam założone klocki Shimano ale szczególnie tylne nadają się do wymiany. Jest sens walczyć z tymi hamulcami czy lepiej po prostu zmienić? Bo klocki od zwykłych V-braków pewnie nie będą pasować? Bardzo proszę o rady :(

witam

Odkurzyłem ostatnio starawy rower, wypada między innymi wymienić w nim klocki, sęk w tym, że hamulce to wprawdzie V-brake, jednak z klockami jak w cantileverach (Shimano STX RC V-brake). Jest szansa do tego dostać jakieś lepsze klocki niż niefirmowe za 6zł? Póki co nic innego nie znalazłem, w rowerku mam założone klocki Shimano ale szczególnie tylne nadają się do wymiany. Jest sens walczyć z tymi hamulcami czy lepiej po prostu zmienić? Bo klocki od zwykłych V-braków pewnie nie będą pasować? Bardzo proszę o rady :icon_wink:

Witaj,

W 97 shimano wypuściło takie dziwadło. Wyjścia masz 2: kup dobre klocki do canti i używaj tych hebli (może być trudno), albo wymień heble na nowe v-brejki. Klocków do v-brejków do twoich zamontować się nie da.

Pozdrawiam

Witaj,

W 97 shimano wypuściło takie dziwadło. Wyjścia masz 2: kup dobre klocki do canti i używaj tych hebli (może być trudno), albo wymień heble na nowe v-brejki. Klocków do v-brejków do twoich zamontować się nie da.

Pozdrawiam

Dość często widywałem taki rodzaj V-braków, dziwne że nikt nie produkuje już klocków na trzpień :/ Sęk w tym, że nigdzie w necie nie mogę znaleźć w miarę porządnych klocków do canti, gdyby ktoś widział byłbym wdzięczny za namiar. Myślę że najlepiej byłoby znaleźć dobre klocki bo same w sobie te hamulce chyba nie są takie złe?

Dość często widywałem taki rodzaj V-braków, dziwne że nikt nie produkuje już klocków na trzpień :/ Sęk w tym, że nigdzie w necie nie mogę znaleźć w miarę porządnych klocków do canti, gdyby ktoś widział byłbym wdzięczny za namiar. Myślę że najlepiej byłoby znaleźć dobre klocki bo same w sobie te hamulce chyba nie są takie złe?

http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_KLOCKI+HAMULCOWE+CANTISTOP.html?PT=53133777&PZTA=8&HNT=T&PD=53010572&WSZDZ=T

to tak na szybko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...