scarab Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 witam Odkurzyłem ostatnio starawy rower, wypada między innymi wymienić w nim klocki, sęk w tym, że hamulce to wprawdzie V-brake, jednak z klockami jak w cantileverach (Shimano STX RC V-brake). Jest szansa do tego dostać jakieś lepsze klocki niż niefirmowe za 6zł? Póki co nic innego nie znalazłem, w rowerku mam założone klocki Shimano ale szczególnie tylne nadają się do wymiany. Jest sens walczyć z tymi hamulcami czy lepiej po prostu zmienić? Bo klocki od zwykłych V-braków pewnie nie będą pasować? Bardzo proszę o rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 19 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 witam Odkurzyłem ostatnio starawy rower, wypada między innymi wymienić w nim klocki, sęk w tym, że hamulce to wprawdzie V-brake, jednak z klockami jak w cantileverach (Shimano STX RC V-brake). Jest szansa do tego dostać jakieś lepsze klocki niż niefirmowe za 6zł? Póki co nic innego nie znalazłem, w rowerku mam założone klocki Shimano ale szczególnie tylne nadają się do wymiany. Jest sens walczyć z tymi hamulcami czy lepiej po prostu zmienić? Bo klocki od zwykłych V-braków pewnie nie będą pasować? Bardzo proszę o rady Witaj, W 97 shimano wypuściło takie dziwadło. Wyjścia masz 2: kup dobre klocki do canti i używaj tych hebli (może być trudno), albo wymień heble na nowe v-brejki. Klocków do v-brejków do twoich zamontować się nie da. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scarab Napisano 19 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Witaj, W 97 shimano wypuściło takie dziwadło. Wyjścia masz 2: kup dobre klocki do canti i używaj tych hebli (może być trudno), albo wymień heble na nowe v-brejki. Klocków do v-brejków do twoich zamontować się nie da. Pozdrawiam Dość często widywałem taki rodzaj V-braków, dziwne że nikt nie produkuje już klocków na trzpień :/ Sęk w tym, że nigdzie w necie nie mogę znaleźć w miarę porządnych klocków do canti, gdyby ktoś widział byłbym wdzięczny za namiar. Myślę że najlepiej byłoby znaleźć dobre klocki bo same w sobie te hamulce chyba nie są takie złe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 19 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Dość często widywałem taki rodzaj V-braków, dziwne że nikt nie produkuje już klocków na trzpień :/ Sęk w tym, że nigdzie w necie nie mogę znaleźć w miarę porządnych klocków do canti, gdyby ktoś widział byłbym wdzięczny za namiar. Myślę że najlepiej byłoby znaleźć dobre klocki bo same w sobie te hamulce chyba nie są takie złe? http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_KLOCKI+HAMULCOWE+CANTISTOP.html?PT=53133777&PZTA=8&HNT=T&PD=53010572&WSZDZ=T to tak na szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.