Onek Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 Witam. Za niedługo chciałbym wymienić rame w moim rowerku i tu jest pytanie. Chciałbym prosić osoby które miały do czynienia z tą ramą lub posiadają informacje jak ona sie sprawuje. Rowerek jest używany do niedzielnych przejażdżek z rodzinka ale też śmigam po mieście, na hopkach, a czasem wybiore sie do lasu porozbijać sie. I tu moje pytanko czy ta rama nada sie do freeridu ?
patyk Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 Do tego o czym piszesz ta rama jest wręcz idealna. Używałem jej cały zeszły rok i połowe tego. Sprzedałem bo wymieniłem na fulla. Co jeszcze można napisać? Idealnym amortyzatorem dla niej będzie coś o skoku 100-120 mm. Ja jeździłem na niej z Rebą ustawioną na 115 mm. Geometria była naprawdę super, spokojnie szło robić dystanse nawet 100 km bez żadnego bólu pleców czy karku. Ja używałem jej w szeroko pojętym enduro, wyśmienicie radziła sobie w górach, podjazdy brała elegancko, a na zjazdach pokazywała swój pazur. Oprócz tego niestraszne jej małe hopki czy dropy lub inne napotkane na szlaku przeszkody. Tak więc, ze swojej strony naprawdę polecam. Pomimo zmiany ramy, będę miło wspominał Dartmoora.
Onek Napisano 17 Lipca 2010 Autor Napisano 17 Lipca 2010 No właśnie o to mi chodzi Zmiane amora też planuje i już czytałem ze dla tej ramy najlepszy amor to skok 100-120mm. Hopek też nie atakuje 4m, bardziej potrzebuje ramy do freeridu "lekkiego" ponieważ musze jeszcze sporo potrenować i szukam nowej ramy do tego celu Szperając jeszcze na temat ram znalazłem coś takiego jak dartmoor hornet. Czy ktoś miał z tą ramą do czynienia? Jakie są różnice patrząc na przeznaczenie (dla mnie to freeride), którą byście mi polecili
Artursx1 Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 Horneta nowszy . Do FR to trzeba fulla aby się w pełni cieszyć . Na początek trzeba sprzęt mocniejszy , bo się dopiero uczysz i będziesz niemiłosiernie katować ten rower . Kup może DJ 1-2 rocznik najlepiej poniżej 2008 na oś 20mm i jazda na hopy trenować .
Onek Napisano 18 Lipca 2010 Autor Napisano 18 Lipca 2010 Myślałem o dartmoot sf/hornet raz ze względu na cene, a dwa że nie potrzebuje fulla jak na moje warunki jazdy ponieważ 80%jazdy to coś na ulicach sie myśli. Teraz trenuje bunnego jeszcze i musze 180 dopracować a hardtail sie lepiej do tego nada Co do amorka to niestety będe celował w coś w cenie ~400zł, niestety ekonomiczne przyczyny
Onek Napisano 19 Lipca 2010 Autor Napisano 19 Lipca 2010 Jeszce takie pytanie: mam 185cm wzrostu, a te ramy co podałem są w rozmiarach 14" i 16". Która będzie sie lepiej dla mnie nadawać? Wydaje mi sie że 16 ale lepiej zapytać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.