ReVeR Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 Witam Chciałbym zacząć jazdę bardziej wyczynową niż typowo szosowe wyprawy poza miasto... Najpierw myślałem o BMX'ach (kiedyś jeździłem) ale doszedłem do wniosku że przyda się bardziej rower typu DJ, troche poskakać, troche pozjeżdżać... Co myślicie o zakupieniu za 600zł nówki na gwarancji NEXT MONSTER 2 ?? Rama: aluminiowa ( 6061) Widelec: amortyzowany MOZO SOUL z regulowanym skokiem Korba: TRUVATIV Isoflow Koła: 26"aluminiowe, 3 komorowe, 36 szprych (płaskie) Opony: 26x2,35 INNOWA Hamulce tył : V-brake ; Hamulce przód : V-brake Przerzutki: S.R.A.M. 5.0 Manetki zmiany biegów: Gripshift S.R.A.M 5.0 Pedały : aluminiowe platformowe Łańcuch : Shimano Narrow Kierownica: zjazdowa, regulowana, aluminium Prowadnica zabezpieczająca przed spadaniem łańcuch Siodło: żelowe na stelażu Szprychy: stalowe galwanizowane malowane na czarno suport na łożyskach maszynowych To taki bazowy rower do końca tego sezonu i nauki puki co najłatwiejszych trików a przy następnym sezonie zmiana kół, hamulców, ramy... Czytałem że podzespoły tego modelu nei należą do najgorszych.
mane Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 Odradzam wszystkie pseudo rowery typu next czy gtix. Jest to sprzęt, który w ogóle nie nadaje się do jakichkolwiek zjazdów czy skoków. Wyrzucisz kasę i będziesz żałować. Teraz na allegro jest sporo sign'ów ds za 1100zł i radziłbym Ci dozbierać.
intruz Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 Popieram przedmówcę. Ty chcesz taki rower do skoków ? Nie szkoda ci będzie zębów jak ten "amortyzator" się rozleci a jego lagi pękną jak zapałki ?
ReVeR Napisano 17 Lipca 2010 Autor Napisano 17 Lipca 2010 A jakiegoś BMX'a sensownego da rade kupić za 700zł ?? CO o tych powiecie >> MONGOOSE MOTIVATOR ARKUS DELTA THORNE FOLTA VICAR FT 404 Velor 1.3
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.