Malwi Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 Cześć wszystkim! Od niedawna mieszkam na Tarchominie(ul.Odkryta) i szukam jakiegoś zgrabnego okrążona, trasy na min. 1h jazdy lub więcej. Opony mam typowo szosowe i jeżdżę kiedy jest chłodniej (21-23), dlatego wszelkie lasy, pola odpadają. Dobrze żeby to była ścieżka rowerowa albo asfalt. Wczoraj śmigałam wzdłuż całej ul. Światowida 4 razy, ale tak jakoś nudnawo jeździć w tą i na zad. Jak na razie nie mogę się odnaleźć w tej części W-wy. Pozdrawiam i liczę na pomoc, o ile jest ona możliwa Malwina
pawelsystem Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 trasa szosowa to chyba znana przez wstkich szosowcow droga na mowy dwór mazowiecki rowna i pobocze wystarczająco szerokie:]
Malwi Napisano 19 Lipca 2010 Autor Napisano 19 Lipca 2010 Bardziej liczyłam na coś w stylu "dookoła Tarchomina", nie chce za daleko odjeżdżać, bo jeżdżę w nocy i sama, wiec trochę zbyt niebezpiecznie.
PiVi Napisano 29 Lipca 2010 Napisano 29 Lipca 2010 Bardziej liczyłam na coś w stylu "dookoła Tarchomina", nie chce za daleko odjeżdżać, bo jeżdżę w nocy i sama, wiec trochę zbyt niebezpiecznie. Zainteresowałbym się okolicą Płochocińską i samym kanałkiem Żerańskim. Jeździłem tam wzdłuż kanałku - nie ma asfaltu, ale za to dobrze ubita droga "piaskowa" i fajny lasek z jednej i woda z drugiej strony Ewentualnie spójrz na googlemaps - równolegle do kanałku i Płochocińskiej (wiecznie zatoczonej) idzie ul. Proletariatczyków... sam tamtędy nie jeździłem (mam świetne trasy zarówno szosa jak i las obok domq więc po co jeździć w Warszawskie blokowisko) - ale może warto to sprawdzić Miałabyś Światowida.. później kawałek Modlińskiej, ewentualnie kładką nad Kanałkiem Żerańskim i dawaj A typowo na szosę- to jak już poprzednik pisał -> Nowy Dwór. Niebezpieczeństwa nie ma Tu cały czas cywilizacja, światła i tłumy Od Ciebie do Jabłonny.... dalej możesz rzucić się do Chotomowa - cały czas ulica, latarnie i cywilizacja i np. wrócić przez Legionowo.. (małe kółko) z powrotem do Jabłonny... i do Wawy będzie na 1,0 -1,5h - ponad 30 km Jak więcej.. to np Legionowo -> Zegrze -> Powrót Płochocińską.. lub w drugą stronę Ale to już 50+km - z kolei fajne kółko. PiVi
pawelsystem Napisano 29 Lipca 2010 Napisano 29 Lipca 2010 Bardziej liczyłam na coś w stylu "dookoła Tarchomina", nie chce za daleko odjeżdżać, bo jeżdżę w nocy i sama, wiec trochę zbyt niebezpiecznie. też zdarzyło mi sie robić nowiaka w nocy i zyje ps tylko wtedy zabieram ze soba sigme pave i teraz mam na oku zeby kupic mactronika na tył 2 x 0,5w dioda;d czyli inaczej mowiąc czerwony wypalacz oczu:P
Arkanian Napisano 4 Sierpnia 2010 Napisano 4 Sierpnia 2010 polecam udać się na północ. Od Odkrytej odbić w lewo w ulicę Sprawną i dalej ulica o nazwie kępa tarchomińska. Gdzie dalej pojedziesz to już twój wybór, takimi trochę bardziej już gruntowymi drogami można dojechać do legionowa - tam wzdłuż obwodnicy legionowa jest tez kawałek asfaltu. Możesz odbić wcześniej w stronę Modlińskiej i wrócić wzdłuż niej, no i zawsze jest jeszcze wał nad Wisłą. Wydaje mi się że to w sam raz na wieczorne kółeczka. No i jest jeszcze ładna "droga kolejowa" prowadząca od wiaduktu na Marywilskiej aż do rond Starzyńskiego - to ok 4,5 km całkiem ładnego asfaltu i ze względu na zakaz ruchu puściutkiego
pschemo Napisano 5 Sierpnia 2010 Napisano 5 Sierpnia 2010 Hmm Malwi a możesz powiedzieć jaki trening chcesz zrobić na tej pętelce ? Ja mieszkam na Ceramicznej i mówiąc szczerze ciężko znaleźć dobrą pętelkę. Ale pare opcji mam. Np: Ruszasz spod Maca i tak wzdłuż wisły, potem pod nowym mostem i cały czas prosto, potem w odkrytą i tak można się dotoczyc bez świateł do Sprawnej =) W razie co odezwij się na PW. A odnośnie tej trasy zamkniętej dla ruchu, jacyś SOKiści albo inne cfaniaki tam nie uprzykrzają życia ? To może być fajan alternatywa dla grota..
Arkanian Napisano 16 Września 2010 Napisano 16 Września 2010 A odnośnie tej trasy zamkniętej dla ruchu, jacyś SOKiści albo inne cfaniaki tam nie uprzykrzają życia ? To może być fajan alternatywa dla grota.. Nikogo takiego tam nie napotkałem nigdy, za to rowerów czasem kilka. Policją tez się radzę nie przejmować, choć można ją spotkać - jeżdżą tam czasem, bo mają warsztat na końcu i sprawdzają sobie na tej drodze samochody:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.