Skocz do zawartości

[trasa] treningowa Warszawa Tarchomin

Malwi

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim!

Od niedawna mieszkam na Tarchominie(ul.Odkryta) i szukam jakiegoś zgrabnego okrążona, trasy na min. 1h jazdy lub więcej. Opony mam typowo szosowe i jeżdżę kiedy jest chłodniej (21-23), dlatego wszelkie lasy, pola odpadają. Dobrze żeby to była ścieżka rowerowa albo asfalt. Wczoraj śmigałam wzdłuż całej ul. Światowida 4 razy, ale tak jakoś nudnawo jeździć w tą i na zad.

Jak na razie nie mogę się odnaleźć w tej części W-wy.

Pozdrawiam i liczę na pomoc, o ile jest ona możliwa :icon_wink:

Malwina

• 2 tygodnie później...

Bardziej liczyłam na coś w stylu "dookoła Tarchomina", nie chce za daleko odjeżdżać, bo jeżdżę w nocy i sama, wiec trochę zbyt niebezpiecznie.

Zainteresowałbym się okolicą Płochocińską i samym kanałkiem Żerańskim.

Jeździłem tam wzdłuż kanałku - nie ma asfaltu, ale za to dobrze ubita droga "piaskowa" i fajny lasek z jednej i woda z drugiej strony :)

Ewentualnie spójrz na googlemaps - równolegle do kanałku i Płochocińskiej (wiecznie zatoczonej) idzie ul. Proletariatczyków... sam tamtędy nie jeździłem

(mam świetne trasy zarówno szosa jak i las obok domq więc po co jeździć w Warszawskie blokowisko) - ale może warto to sprawdzić ;)

Miałabyś Światowida.. później kawałek Modlińskiej, ewentualnie kładką nad Kanałkiem Żerańskim i dawaj :)

A typowo na szosę- to jak już poprzednik pisał -> Nowy Dwór.

Niebezpieczeństwa nie ma :) Tu cały czas cywilizacja, światła i tłumy :)

Od Ciebie do Jabłonny.... dalej możesz rzucić się do Chotomowa - cały czas ulica, latarnie i cywilizacja

i np. wrócić przez Legionowo.. (małe kółko) z powrotem do Jabłonny... i do Wawy będzie na 1,0 -1,5h - ponad 30 km

Jak więcej.. to np Legionowo -> Zegrze -> Powrót Płochocińską.. lub w drugą stronę :)

Ale to już 50+km - z kolei fajne kółko.

PiVi

Bardziej liczyłam na coś w stylu "dookoła Tarchomina", nie chce za daleko odjeżdżać, bo jeżdżę w nocy i sama, wiec trochę zbyt niebezpiecznie.

też zdarzyło mi sie robić nowiaka w nocy i zyje

ps tylko wtedy zabieram ze soba sigme pave i teraz mam na oku zeby kupic mactronika na tył 2 x 0,5w dioda;d czyli inaczej mowiąc czerwony wypalacz oczu:P

polecam udać się na północ. Od Odkrytej odbić w lewo w ulicę Sprawną i dalej ulica o nazwie kępa tarchomińska. Gdzie dalej pojedziesz to już twój wybór, takimi trochę bardziej już gruntowymi drogami można dojechać do legionowa - tam wzdłuż obwodnicy legionowa jest tez kawałek asfaltu. Możesz odbić wcześniej w stronę Modlińskiej i wrócić wzdłuż niej, no i zawsze jest jeszcze wał nad Wisłą.

Wydaje mi się że to w sam raz na wieczorne kółeczka.

No i jest jeszcze ładna "droga kolejowa" prowadząca od wiaduktu na Marywilskiej aż do rond Starzyńskiego - to ok 4,5 km całkiem ładnego asfaltu i ze względu na zakaz ruchu puściutkiego B)

Hmm Malwi a możesz powiedzieć jaki trening chcesz zrobić na tej pętelce ?

Ja mieszkam na Ceramicznej i mówiąc szczerze ciężko znaleźć dobrą pętelkę. Ale pare opcji mam.

Np: Ruszasz spod Maca i tak wzdłuż wisły, potem pod nowym mostem i cały czas prosto, potem w odkrytą i tak można się dotoczyc bez świateł do Sprawnej =)

W razie co odezwij się na PW.

A odnośnie tej trasy zamkniętej dla ruchu, jacyś SOKiści albo inne cfaniaki tam nie uprzykrzają życia ?

To może być fajan alternatywa dla grota..

• 1 miesiąc temu...

A odnośnie tej trasy zamkniętej dla ruchu, jacyś SOKiści albo inne cfaniaki tam nie uprzykrzają życia ?

To może być fajan alternatywa dla grota..

Nikogo takiego tam nie napotkałem nigdy, za to rowerów czasem kilka. Policją tez się radzę nie przejmować, choć można ją spotkać - jeżdżą tam czasem, bo mają warsztat na końcu i sprawdzają sobie na tej drodze samochody:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...