Malwi Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Cześć wszystkim! Od niedawna mieszkam na Tarchominie(ul.Odkryta) i szukam jakiegoś zgrabnego okrążona, trasy na min. 1h jazdy lub więcej. Opony mam typowo szosowe i jeżdżę kiedy jest chłodniej (21-23), dlatego wszelkie lasy, pola odpadają. Dobrze żeby to była ścieżka rowerowa albo asfalt. Wczoraj śmigałam wzdłuż całej ul. Światowida 4 razy, ale tak jakoś nudnawo jeździć w tą i na zad. Jak na razie nie mogę się odnaleźć w tej części W-wy. Pozdrawiam i liczę na pomoc, o ile jest ona możliwa Malwina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 trasa szosowa to chyba znana przez wstkich szosowcow droga na mowy dwór mazowiecki rowna i pobocze wystarczająco szerokie:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malwi Napisano 19 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Bardziej liczyłam na coś w stylu "dookoła Tarchomina", nie chce za daleko odjeżdżać, bo jeżdżę w nocy i sama, wiec trochę zbyt niebezpiecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiVi Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Bardziej liczyłam na coś w stylu "dookoła Tarchomina", nie chce za daleko odjeżdżać, bo jeżdżę w nocy i sama, wiec trochę zbyt niebezpiecznie. Zainteresowałbym się okolicą Płochocińską i samym kanałkiem Żerańskim. Jeździłem tam wzdłuż kanałku - nie ma asfaltu, ale za to dobrze ubita droga "piaskowa" i fajny lasek z jednej i woda z drugiej strony Ewentualnie spójrz na googlemaps - równolegle do kanałku i Płochocińskiej (wiecznie zatoczonej) idzie ul. Proletariatczyków... sam tamtędy nie jeździłem (mam świetne trasy zarówno szosa jak i las obok domq więc po co jeździć w Warszawskie blokowisko) - ale może warto to sprawdzić Miałabyś Światowida.. później kawałek Modlińskiej, ewentualnie kładką nad Kanałkiem Żerańskim i dawaj A typowo na szosę- to jak już poprzednik pisał -> Nowy Dwór. Niebezpieczeństwa nie ma Tu cały czas cywilizacja, światła i tłumy Od Ciebie do Jabłonny.... dalej możesz rzucić się do Chotomowa - cały czas ulica, latarnie i cywilizacja i np. wrócić przez Legionowo.. (małe kółko) z powrotem do Jabłonny... i do Wawy będzie na 1,0 -1,5h - ponad 30 km Jak więcej.. to np Legionowo -> Zegrze -> Powrót Płochocińską.. lub w drugą stronę Ale to już 50+km - z kolei fajne kółko. PiVi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Bardziej liczyłam na coś w stylu "dookoła Tarchomina", nie chce za daleko odjeżdżać, bo jeżdżę w nocy i sama, wiec trochę zbyt niebezpiecznie. też zdarzyło mi sie robić nowiaka w nocy i zyje ps tylko wtedy zabieram ze soba sigme pave i teraz mam na oku zeby kupic mactronika na tył 2 x 0,5w dioda;d czyli inaczej mowiąc czerwony wypalacz oczu:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkanian Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 polecam udać się na północ. Od Odkrytej odbić w lewo w ulicę Sprawną i dalej ulica o nazwie kępa tarchomińska. Gdzie dalej pojedziesz to już twój wybór, takimi trochę bardziej już gruntowymi drogami można dojechać do legionowa - tam wzdłuż obwodnicy legionowa jest tez kawałek asfaltu. Możesz odbić wcześniej w stronę Modlińskiej i wrócić wzdłuż niej, no i zawsze jest jeszcze wał nad Wisłą. Wydaje mi się że to w sam raz na wieczorne kółeczka. No i jest jeszcze ładna "droga kolejowa" prowadząca od wiaduktu na Marywilskiej aż do rond Starzyńskiego - to ok 4,5 km całkiem ładnego asfaltu i ze względu na zakaz ruchu puściutkiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pschemo Napisano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Hmm Malwi a możesz powiedzieć jaki trening chcesz zrobić na tej pętelce ? Ja mieszkam na Ceramicznej i mówiąc szczerze ciężko znaleźć dobrą pętelkę. Ale pare opcji mam. Np: Ruszasz spod Maca i tak wzdłuż wisły, potem pod nowym mostem i cały czas prosto, potem w odkrytą i tak można się dotoczyc bez świateł do Sprawnej =) W razie co odezwij się na PW. A odnośnie tej trasy zamkniętej dla ruchu, jacyś SOKiści albo inne cfaniaki tam nie uprzykrzają życia ? To może być fajan alternatywa dla grota.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkanian Napisano 16 Września 2010 Udostępnij Napisano 16 Września 2010 A odnośnie tej trasy zamkniętej dla ruchu, jacyś SOKiści albo inne cfaniaki tam nie uprzykrzają życia ? To może być fajan alternatywa dla grota.. Nikogo takiego tam nie napotkałem nigdy, za to rowerów czasem kilka. Policją tez się radzę nie przejmować, choć można ją spotkać - jeżdżą tam czasem, bo mają warsztat na końcu i sprawdzają sobie na tej drodze samochody:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.