georgewroc Napisano 16 Lipca 2010 Napisano 16 Lipca 2010 Witam. Jestem żółtodziobem jeśli chodzi o rowery, a jedyne co mnie z nimi łączy to to, że uwielbiam na nich jeździć . Niestety mój rower nie nadaje się do użytku, dlatego chciałem kupić coś nowego, wytrzymałego. Naczytałem się wiele forów i zauważyłem że Kross level A2 jest wszędzie chwalony i polecany, jednak wg. opinii mojego znajomego, który zna się znacznie lepiej na sprzęcie, XC DISCOVER SHIMANO DEORE AMOR ( http://allegro.pl/item1102198083_rower_mtb_xc_discover_shimano_deore_amor_z_blokada.html ) posiada lopszy osprzęt. Dlatego też zastanawiam się nad jego kupnem. Jednak martwi mnie, a raczej zastanawia, to czy aby ten 'super' osprzęt nie był przypadkiem przedobrzony w tym rowerze. Czyli, że w rzeczywistości będzie to wielka klapa. Dlatego zwracam się z gorącą prośbą do osób, które znają się choć troszkę i mogą coś powiedzieć na temat tych dwóch rowerów, o ocenę obu rozważanych propozycji i pomoc w wyborze dobrego sprzętu Dodam, że zamierzam jeździć raczej rekreacyjnie na wycieczki za miasto, czasem w góry, dlatego zależy mi na wytrzymałości roweru oraz na dobrym, ja na ten przedział cenowy, amortyzatorze z przodu. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Micusek Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 Bierz A4 z 2008, bije tego discovera na głowe. w ogóle krossy do 2k biją osprzętem/ceną całą reszte. Za 1399 to ja miałem A4 z 2008 z XCR, deore full i większośc firmowa, a nie jakieś uno..
rastatajm Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 Albo A2 xt disc, można go mieć za 1450pln i jest dużo lepszym sprzętem niż ten olpran.
georgewroc Napisano 18 Lipca 2010 Autor Napisano 18 Lipca 2010 No tak. Ale czy można więcej szczegółów? Mnie niestety ogranicza to, że muszę kupic rower na raty. Więc musi byc nowy, a niestety podany model, np. level A4 jest odrobinę za drogi. Chcę przeznaczyc na ten cel do 1400 zł - koniecznie na raty! Bardzo mnie zastanawia jeszcze to, czy faktycznie level A2 jest taki dobry jak mówią? Bo niestety słyszałem też sporo negatywnych opinii na samego KROSS'a, dlatego też podchodzę do tego z lekkim dystansem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.