bikerka Napisano 16 Lipca 2010 Napisano 16 Lipca 2010 witam szanownych formuowiczów, szukam porad, opini które sprawią że mój dylemat nie będzie dla mnie taki koszmarny jak w tej chwili zamierzam sie do kupna butów MTB firmy Sidi; pod uwagę biorę dwa modele: eagle vernice woman oraz action srs. i tutaj tkwi problem nie wiem na który z tych dwóch sie zdecydować, obydwa modele przymierzałam i muszę przyznać że zbyt dużych różnic pomiędzy nimi nie ma eagle to typowy model damski więc ma duży plus na dzień dobry i kolejny za cenę (prawie dwie stówki tańszy), ale przeraża mnie ta "lakierkowa" powierzchnia, świeci sie jak nie powiem komuś coś nie wiem jak bedzie sie spisywała w terenie (wystarczy zahaczyć o korzeń i już rysa błyska z daleka na lakierkach???). Jeżeli chcodzio action srs no to cena prawie 900stówek na dzień dobry ...brrr...na stopie leży ok jest nieco szerszy w okolicach sródstopia ale dzięki fenomenalnym pokrętłom na linkach można to łato zniwelować (i tutaj włąśnie duży plus dla tego modelu, w vernice są zatrzaski na rzepy - wg mnie to wada, trzeba dużej siły by dobrze "upiąć" but - pokrętła rulez:). w actionach protektory są wymienialne (gumowe wiec szybko sie schodzą, ale mają lepszą przyczepność do podłoża)wiec pytanie dodawać do butów jeszcze kasę wymieniając przyjmijmy co 2 sezon protektory, czy lepiej mieć problem z głowy i kupić "stała" podeszwę....może ktoś dorzuci jakieś swoje 3 grosze...
enduroriderPL Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 Jeżeli bedziesz w tych butach jeździć a nie chodzić to podeszwa będzie żyć długo i szczęśliwie. Nie miałem sidi, ale proponowałbym rzucić okiem w strone specializeda i body geometry - buty są naprawde fantastyczne i żywotne. Mialem kilka par wcześniej, ale żadne się nie umywały do speców.
1415chris Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 Jezdzilem na actionach kilka sezonow i but prawie idealny gdyby mial jeszcze carbonowa podeszwe i 'staly' protektor. Ten wlasnie wymienny patent odrzucil mnie od sidi. Oryginalne zuzyly sie rzeklbym w normalnym tepie, cos ok 2 sezonow, po wymianie po kilku jazdach w jednym protektorze gumowa czesc oderwala sie od przykrecanego plastiku, wymienione na nowe, ktore tez sie w jednym miejscu odkleily w polowie, potem przestalo mnie to juz irytowac i tak zostalo, teraz leza w szafie... Co do samych butow wygodne, dopasowane i bardzo dobry system zapiecia. Niemniej w porownaniu z butami z karbonowa podeszwa, sa miekkie, malo sztywne. Rok temu przesiadlem sie na spece s-worksy a gdy kupowalem buty szosowe to bylo dla mnie oczywiste jakie buty wybrac (bg pro).
bikerka Napisano 28 Lipca 2010 Autor Napisano 28 Lipca 2010 mam w końcu się zdecydowałam mój nabytek to eagle woman a'la lakierki;) nie są takie złe mysłałam ze brud do powierzchni lakierowanej bedzie sie czepiał jak rzep psiego ogona ale ku mojemu zaskoczeniu jest ok. po przejechaniu 100 km nadal sie "świecą"....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.