Skocz do zawartości

[pedały] SPD do drugiego roweru - co wybrać?

k0nr4d

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio zacząłem mocniej eksploatować mojego drugiego górala na slickach jako szosówkę.

W związku z tym stwierdzam, że tam przydałyby się pedały zatrzaskowe. Ale jednocześnie

chcę w sezonie jesienno-zimowym używać go jako roweru dojazdowego z platformami.

W rowerze podstawowym mam Eggbeatery, ale mam też w zapasie stare pedały SPD Shimano.

Widzę 2 opcje:

a) Dokupuję Eggbeater Mallet (albo Acid) z platformami - korzystam ze starych butów

z blokami Crankbros na obydwu rowerach i mam platformy - ale czy one się źle nie wpinają?

B) Kupuję sobie drugie buty SPD i do szosówki wkręcam stare pedały - nowe buty by się

przydały, będę miał w razie co buty do jazdy na rowerze stacjonarnym z blokami Shimano,

na zimę wkręcę z powrotem zwykłe pedały - korzystam z tego co znam, ale wydam więcej pieniędzy

Czy ktoś już miał podobny problem? Co zrobiliście?

Napisano

moim zdaniem nie warto kombinowac i kup takie zeby pasowaly bloki tych samych butow, a nie rozumie dlaczego w jesieni i w zimie chcesz platworm uzywac?

Napisano

Bo dojeżdżam tym rowerem na uczelnię i nie zawsze mam ochotę wozić buty na zmianę. Poza tym jak naprawdę sieknie mróz to jednak wolę jeździć w butach trekkingowych niż SPDach z neoprenami.

Napisano

Bo dojeżdżam tym rowerem na uczelnię i nie zawsze mam ochotę wozić buty na zmianę. Poza tym jak naprawdę sieknie mróz to jednak wolę jeździć w butach trekkingowych niż SPDach z neoprenami.

Bez jaj, ja u siebie chodziłem w klikach po wydziale :( . Wstydzisz się, czy jak? Masz wymóg garniaka i lakierków?

Napisano

Też mi się zdarza, ale wycieczki na 7. piętro po kafelkowych schodach przypominają raczej mistrzostwa w łyżwiarstwie freestyle, podobnie jak bieganie w tych butach :D Myślałem już o bardziej cywilnych butach SPD, ale żadne póki co mi nie leżały.

Napisano

Też mi się zdarza, ale wycieczki na 7. piętro po kafelkowych schodach przypominają raczej mistrzostwa w łyżwiarstwie freestyle, podobnie jak bieganie w tych butach ;) Myślałem już o bardziej cywilnych butach SPD, ale żadne póki co mi nie leżały.

Northwavy moje się nie ślizgały - to znaczy ślizgały się jak sobie wysokoe metalowe korki wkręciłem tak że wystawały :P i stukały fajnie. Ale guma ok, polecam. Tylko uwaga na rozklejanie, to zależy jak się trafi.

Napisano

Northwavy moje się nie ślizgały - to znaczy ślizgały się jak sobie wysokoe metalowe korki wkręciłem tak że wystawały :P i stukały fajnie. Ale guma ok, polecam. Tylko uwaga na rozklejanie, to zależy jak się trafi.

Jaki model tych Northwave'ów?

Ten sam problem, pomysl o drugich butach i komplecie M520 ;p Moze byc taniej.

Właśnie M520 mam :) Wymieniłem je na ubijaki po tym jak utykały mi w czeskim błocie i

zatarła się regulacja naprężenia. Na szosę się nadadzą :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...