Skocz do zawartości

[~3000] - szosowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Przymierzam się do zakupu szosówki za około 3000PLN (aczkolwiek nie muszę wydać wszystkiego ;) ) oglądałem Treka 1.5 i wyglądał całkiem nieźle (nawet wizualnie - szczególnie koła z 2008r.)

Nie będę się ścigał ale podróż na szosówce bez dużego obciążenia daje mi największą przyjemność - kiedyś miałem Rossina na Shimano 105 i był świetny. Teraz mam Unibike Expedition i pod sakwy i do lasu jest fajny ale to nie to samo co żyleta na asfalcie ;)

Czy możecie mi coś polecić w takim zakresie cenowym?

Napisano

właśnie... w tym modelu z przodu są 2 zębatki ta większa jest typowo szosowa a ta mniejsza wiadomo... jeśli będziesz jeździł tylko na długie wyprawy po szosie to na pewno lepiej wziąć typową szosówkę, a jeśli rower będzie też np. do dojazdów do pracy to zastanów się nad nim

Napisano

Dzieki za porady jak do tej pory - obecnie oglądam sobie Meride 903ke z 2009 w korzystnej cenie ;) tylko mam wątpliwości co do rozmiaru ramy (jest Lka a ja mam 173cm - ale chyba jest ok)

Napisano

L-ka na 173 cm to na pewno za dużo.

W drugim swoim temacie, odnośnie tej Meridy, pisałeś, że rozmiar M. To już bardziej. Tak jak tam napisałem - ja przy 170 jeżdżę na S i jest w sam raz. Moim zdaniem powinieneś się przymierzyć gdzieś w sklepie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...