adventure Napisano 16 Lipca 2010 Napisano 16 Lipca 2010 Witam Przymierzam się do zakupu szosówki za około 3000PLN (aczkolwiek nie muszę wydać wszystkiego ) oglądałem Treka 1.5 i wyglądał całkiem nieźle (nawet wizualnie - szczególnie koła z 2008r.) Nie będę się ścigał ale podróż na szosówce bez dużego obciążenia daje mi największą przyjemność - kiedyś miałem Rossina na Shimano 105 i był świetny. Teraz mam Unibike Expedition i pod sakwy i do lasu jest fajny ale to nie to samo co żyleta na asfalcie Czy możecie mi coś polecić w takim zakresie cenowym?
adventure Napisano 17 Lipca 2010 Autor Napisano 17 Lipca 2010 Hej Nie ma lasu odpowiedzi ale może ktoś coś skrobnie Rower może też być używany lub składany
gorian Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 zastanów się nad krossem scraperem, bardzo dobry osprzęt. Rower stworzony do jazdy po mieście i na szosę. http://www.kross.pl/rower/60-Street_Scraper_16.html poczytaj sobie opinie o tym rowerze na forum
adventure Napisano 18 Lipca 2010 Autor Napisano 18 Lipca 2010 hmm... inna kwestia to czy wziąć typową kolarkę czy takiego ciekawego "ulicznika" na pewno prosta kierownica to zaleta
gorian Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 właśnie... w tym modelu z przodu są 2 zębatki ta większa jest typowo szosowa a ta mniejsza wiadomo... jeśli będziesz jeździł tylko na długie wyprawy po szosie to na pewno lepiej wziąć typową szosówkę, a jeśli rower będzie też np. do dojazdów do pracy to zastanów się nad nim
bodziekk Napisano 20 Lipca 2010 Napisano 20 Lipca 2010 Skoro już masz trekinga to lepiej klasyczną szosówkę. Natomiast co do wyboru konkretnego modelu, to było już kilka tematów
adventure Napisano 20 Lipca 2010 Autor Napisano 20 Lipca 2010 Dzieki za porady jak do tej pory - obecnie oglądam sobie Meride 903ke z 2009 w korzystnej cenie tylko mam wątpliwości co do rozmiaru ramy (jest Lka a ja mam 173cm - ale chyba jest ok)
bodziekk Napisano 20 Lipca 2010 Napisano 20 Lipca 2010 L-ka na 173 cm to na pewno za dużo. W drugim swoim temacie, odnośnie tej Meridy, pisałeś, że rozmiar M. To już bardziej. Tak jak tam napisałem - ja przy 170 jeżdżę na S i jest w sam raz. Moim zdaniem powinieneś się przymierzyć gdzieś w sklepie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.