Skocz do zawartości

[rower] cube aim vs. batavus raid

franekk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

Stoje przed wyborem roweru - uzytkowanie typowo rekreacyjne,wyjazdy z psem w lekki teren - typowa plaża:)

Bylem zdecydowany na cube aim ktory spelnia moje oczekiwania w 100%,natomiast przyjaciel zaproponowal mi rower batavus Raid (opis ponizej).

Czy ktos z szanownych forumowiczow moglby wypowiedziec sie ktory rower prezentuje sie lepiej przy zalozeniu ,ze kosztuja w zasadzie tyle samo ( z lekka przewaga batavusa)

Batavus Raid ::

Final adjustment of rear Shimano SLX

Final adjustment of front Shimano Altus

Steering head set XLC oversized semi-integrated headset

Tyres Kenda

Crank Shimano Aluminium

Theft prevention chip - -

Frame material Aluminium

Grips XLC

Pedals VP 992A

Brakes V-brakes XLC

Shifters Shimano

Spokes Steel

Handlebars Aluminium lowriser

Steering pin Solid, aluminium XLC

Rims Aluminium Rigida X-Star 19

Front fork Suspended, Suntour SF8-XCT

Saddle XLC

Saddle pin Fixed, aluminium XLC

Weight (approximately) 13,9 kg

Napisano

Z ciekawości wpisałem tego Betwiusa na allegro i wychodzi że to jakaś firma od holenderek...

Rower najgorzej nie wygląda... ale bez myślenia brałbym Cube, masz solidną ramę gotową wszelkich ulepszeń jeśli złapiesz mocniejszego bakcyla,

a i prosto ze sklepu rower jest gotowy do boju.

A to na B.. to dla mnie wielka niewiadoma...

Napisano

Akurat Batavus jest marka bardzo znana dla kazdego interesujacego sie tematyka rowerow miejskich/holendrow

Sam jezdze sparta i wiem jak dobrze jakosciowo jest wykonana.Z kolei MTB dla Batavusa robi marka LAPIERRE

Mnie glownie chodzi o sucha ocene ktory z rowerow po danych technicznych wydaje sie lepszym wyborem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...