franekk Napisano 16 Lipca 2010 Napisano 16 Lipca 2010 Witam serdecznie, Stoje przed wyborem roweru - uzytkowanie typowo rekreacyjne,wyjazdy z psem w lekki teren - typowa plaża:) Bylem zdecydowany na cube aim ktory spelnia moje oczekiwania w 100%,natomiast przyjaciel zaproponowal mi rower batavus Raid (opis ponizej). Czy ktos z szanownych forumowiczow moglby wypowiedziec sie ktory rower prezentuje sie lepiej przy zalozeniu ,ze kosztuja w zasadzie tyle samo ( z lekka przewaga batavusa) Batavus Raid :: Final adjustment of rear Shimano SLX Final adjustment of front Shimano Altus Steering head set XLC oversized semi-integrated headset Tyres Kenda Crank Shimano Aluminium Theft prevention chip - - Frame material Aluminium Grips XLC Pedals VP 992A Brakes V-brakes XLC Shifters Shimano Spokes Steel Handlebars Aluminium lowriser Steering pin Solid, aluminium XLC Rims Aluminium Rigida X-Star 19 Front fork Suspended, Suntour SF8-XCT Saddle XLC Saddle pin Fixed, aluminium XLC Weight (approximately) 13,9 kg
daro77 Napisano 16 Lipca 2010 Napisano 16 Lipca 2010 Z ciekawości wpisałem tego Betwiusa na allegro i wychodzi że to jakaś firma od holenderek... Rower najgorzej nie wygląda... ale bez myślenia brałbym Cube, masz solidną ramę gotową wszelkich ulepszeń jeśli złapiesz mocniejszego bakcyla, a i prosto ze sklepu rower jest gotowy do boju. A to na B.. to dla mnie wielka niewiadoma...
franekk Napisano 16 Lipca 2010 Autor Napisano 16 Lipca 2010 Akurat Batavus jest marka bardzo znana dla kazdego interesujacego sie tematyka rowerow miejskich/holendrow Sam jezdze sparta i wiem jak dobrze jakosciowo jest wykonana.Z kolei MTB dla Batavusa robi marka LAPIERRE Mnie glownie chodzi o sucha ocene ktory z rowerow po danych technicznych wydaje sie lepszym wyborem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.